KRISTIANSAND: Folkehøgskolen skal drives av Kirkens ungdomsprosjekt (KUP) som Den norske Kirke står bak.

Den vil få 75 plasser og skal etter planen være i drift fra 2015. Skolen utmerker seg ved at den vil ha ti plasser for enslige, unge mødre og ti plasser for elever som har falt ut av videregående skoler.

De første planene for skolen ble lagt for ti år siden, men pengene kommer først nå.

Lang kamp

Etter Stortingsvalget, har både KrF og Høyre jobbet for å få på plass bevilgningen. Nå blir pengene en del av budsjettforliket mellom regjeringen, KrF og Venstre

— Det er et viktig tiltak for unge, enslige mødre. Det er en gruppe som lett faller ut av samfunnet, så det er et viktig sosialt tiltak vi har fått gjennomslag for, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF) som representerer Vest-Agder på Stortinget.

Over budsjettet er det bevilget 700.000 kroner i oppstartsmidler til skolen. Det vilikke være full drift før 2016. Da vil folkehøgskolen trenge rundt åtte millioner i året.— Det ligger inne som en forutsetning at de pengene kommer, så dette er ikke et slag i lufta, men penger til et konkret prosjekt, sier Grøvan.

Bygge tillit

Både Grøvan og forgjengeren Dagrun Eriksen har kjempet for penger til folkehøgskolen. Det samme har Norunn Tveiten Benestad og Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder gjort.

— De som står bak denne skolen har klart å bygge tillit til en gruppe som det ellers er vanskelig å nå. Hvis de kan få gå på denne folkehøgskolen, kan de i neste omgang komme inn på videregående, sier Ropstad.

I tillegg til penger til folkehøgskole, får også Barnas Stasjon i Kristiansand penger over statsbudsjettet. Dette er et arbeid for fattige barn som Blå Kors driver.

Det er satt av 15 millioner til dette tiltaket som blir drevet i seks forskjellige byer i Norge. Det er ikke avklart hvor mye av dette Kristiansand vil få.

Jens Kristian Karstensen i Kirkens ungdomsprosjekt har i en årrekke jobbet for å få starte folkehøyskole her på Dvergsnes. Nå gir endeleig Stortinget penger til oppstart.