KRISTIANSAND: Det sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen. Han er forsvarer for 21-åringen som onsdag morgen møter i Kristiansand tingrett tiltalt for forsettlig drap på Dalibor Bosic (23) natt til 5. juli i fjor). Mye tyder på at den tiltalte kommer til å hevde at han selv først ble angrepet. Basketaket i leiligheten til den tiltalte endte med at Bosic døde som følge av flere knivstikk mot kroppen.

Den tiltalte erkjente straffskyld på spørsmål fra tingrettsdommer Torje Torjesen etter at tiltalen var lest opp av førstestatsadvokat Dennis Danielsen, men det ble presisert at han ikke husker at han stakk avdøde.

To dager i retten

Kristiansand tingrett har avsatt to dager til behandlingen av straffesaken. Det skal føres ni vitner i tillegg til den rettsmedisinsk sakkyndige, professor dr. med Sidsel Rogde fra Folkehelseinstituttet. Blant politivitnene er tjenestemannen som kom først til åstedet etter at politiet fikk melding om det som skjedde. En kriminaltekniker skal orientere retten om sine funn på åstedet.

Mor brøt sammen

Avdødes mor brøt sammen da førstestatsadvokat Danielsen siterte fra obduksjonsrapporten som viser skadene avdøde ble påført. Moren ble fulgt ut av rettslokalet av bistandsadvokaten og tolken som er tilstede for å oversette det som skjer til kroatisk.