EVJE OG HORNNES: — Trekket åpner i dag, og vi har allerede hatt en del folk i bakken, forteller grunneier Trygve Jokelid.

Den nye skibakken på Høgås, som ligger noen kilometer før Gautestad, har en lengde på 200 meter.

Området er kjent for å ha et av landsdelens beste skiløypenettverk, og den nye bakken ligger parallelt med lysløypa og har to nedfarter samt hoppbakke.

— Responsens har vært veldig god så langt, det er mange som er interesserte i det. På sikt regner vi med det blir et veldig populært sted for barn og unge i området, det er jo de vi lager dette tilbudet for, sier Jokelid.

Han er løypekjører, grunneier og hyttebygger på Høgås og har, sammen med ildsjel og hytteeier Øystein Tobiassen, lagt ned mellom 200 og 300 dugnadstimer i bakken.

Skitrekket, som Jokelid kjøpte for 125.000 kroner, fant de på internett i 2009. Konsesjonen til å drive bakken kom først torsdag kveld denne uka klokken 23.00. — Vi slet litt med å få konsesjonen, men når vi først fikk den måtte vi åpne bakken med det samme.

De får hjelp fra Bortelid skisenter til å drive bakken, men planen er å drive anlegget som et medlemslag.

— Det går ut en invitasjon nå til alle hytteeierne i Gautestad/Høgås-området om å bli medlemmer. Et medlemskap vil koste 5000 kroner i engangsbeløp, det dekker kjøring i bakken ut denne sesongen pluss to år til, for hele familien, forklarer Jokelid.

Han regner med at budsjettet for driften blir på rundt 150.000 kroner i året. Fra før av har han investert rundt 600.000 kroner i bakken.

— Kan en få inn et par hundre tusen i året kan vi klare å drifte det. Det er ikke noe vi tjener veldig mye penger på, men det skal vi heller ikke. Dette er et tilbud til folk i området.

Trygve Jokelid sier anlegget vil være åpent ut vinterferien, alle helger, samt ut påskeferien. Prisen på årskort ligger på 1000 kroner, et dagskort 100 kroner.