Bilfører er tiltalt for kjøring i påvirket tilstand etter smellen i Arendal i oktober. Foto: Baard Larsen

Ulykken fant sted natt til 24, oktober da BMWen i høy fart traff fjellveggen på fylkesvei 420 ved Nedenes.

— Det ble tatt en blodprøve av vedkommende vi mener var bilfører, som er en arendalsmann i 20-årene. Mannen var ikke alkoholpåvirket, men derimot påvirket av en del andre ting, sier seksjonsleder for etterforskningsseksjonen ved Arendal politistasjon, politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen.

— Selv om det er funnet stoff i blodet, erkjenner han ikke kjøring i påvirket tilstand. Dette fordi han hevder det var noe galt med bilen. Men kjørt er kjørt, oppsummerer Reiersølmoen.

Rettsmedisinsk institutt gjennomgår nå blodprøven for å avklare hva rusen tilsvarer i påvirkningsgrad. Mannen er tiltalt for kjøring i påvirket tilstand.

— Det er andre tilfeller der han også er dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen erkjenner at han har kjørt bilen, sier Reiersølmoen.

— Mannen skal i tingretten 2. januar, opprinnelig for å svare for andre forhold. Det er nå utferdiget en tilleggstiltale for denne kjøringen. Politiet har ikke klart å fastslå hva farten var, men vi kan vel si det slik at farten har vært over fartsgrensen på 60 km/t, sier seksjonslederen.