– Gutten er operert flere ganger. Han var bevisst etter ulykken, men ble lagt i kunstig koma av legene, sier etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Tirsdag feiet en 17 år gammel gutt taket på et nybygg ved Seland mekaniske verksted i Lyngdal. Han falt gjennom en røykluke i taket, og ti meter ned i betonggulvet. Etter en operasjon ved Sørlandets sykehus Kristiansand ble han flyttet til Ullevål universitetssykehus for flere operasjoner.

– Han pådro seg flere ribbensbrudd, brudd i en arm og skader i hodet. Det ser ikke ut som han kommer til å få varige mén etter ulykken, men legene er ikke sikre før han blir vekket fra koma, sier Aas.

Ikke livstruende

Til tross for fallet, som ble målt til nøyaktig ti meter, pådro ikke 17-åringen seg noen livstruende skader. Sykehuset oppgav først hans tilstand som alvorlig. Deretter ble den nedgradert til moderat.

– Vitner pratet med han etter ulykken. Det er helt utrolig at dette har gått så bra som det ser ut til å ha gjort, sier etterforskningslederen.

Utplassert

17-åringen er elev på Lister videregående skole studiested Lyngdal. Da ulykken skjedde tirsdag var han utplassert hos bedriften KLM Hus AS, som ikke ønsker å kommentere saken.

– Vi foretar oss ikke noe før Arbeidstilsynets rapport er klar, sier han.Seniorrådgiver Snorre Nordstrand i Arbeidstilsynet tror ikke deres konklusjon blir klar før nyttår.