Slik så det ut da politiet tok seg inn i eneboligen i Oslo der 150-200 slanger og reptiler ble beslaglagt. Foto: Politiet
Slik så det ut da politiet tok seg inn i eneboligen i Oslo der 150-200 slanger og reptiler ble beslaglagt. Foto: Politiet

OSLO: Dyreparkens veterinær Rolf-Arne Ølberg har i dag bistått politiet etter det store beslaget.

Han deltar også under en pressekonferanse som begynner klokken 16 på politihuset i Oslo, vil det bli orientert om slangenes videre skjebne.— Vurderingen om hva som skjer med slangene, blir gjort fortløpende, sier Harald Skibelid i Oslo-politiet til Fædrelandsvennen.

Aksjon mot flere adresser

Politiet selv beskriver saken slik i en pressemelding.

"I dag tidlig gikk Oslo politidistrikt til aksjon mot flere adresser i Oslo, etter mistanke om omfattende oppdrett og omsetning av slanger og andre reptiler. På den ene adressen beslagla politiet over 100 slanger.

En norsk mann i 30-årene er siktet og pågrepet i forbindelse med det som kan være det største beslaget av ulovlige reptiler her i landet.

— Slik vi ser det, dreier dette seg om både dyremishandling og miljøkriminalitet, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt."