AGDER: Denne helga hadde utrykningspolitiet laserkontroll i 50-sonen innerst i Ålefjær.

— De tok kun dem som klassifiserte til førerkortbeslag, altså de som kjørte over 76 kilometer i timen, forteller fungerende UP-sjef i Agder, Sigbjørn Rygg til Fædrelandsvennen.

- Kunne skrevet ut drøssevis med forelegg

Totalt fem bilister mistet førerkortet. Den høyeste farten som ble målt, var 86 kilometer i timen.

— Fem beslag på drøye tre timer er for mye. Dette er et område der det er ofte barn langs veien. Hadde vi vært der med flere patruljer, kunne vi skrevet ut drøssevis med forelegg, sier Rygg.

Han opplyser at beboere i Ålefjær nok kan belage seg på å se UP på stedet igjen.

— Denne gangen sto vi ganske skjult, men vi kommer nok tilbake og vil da være mer synlige på de veiene, sier UP-sjefen.

Mistet lappen på Varoddbroa

I tillegg til kontrollen i Ålefjær, hadde politiet kontroll i både Mandal og Vennesla denne helga, samt under Vesterveibroa i Kristiansand. Det resulterte i 10 forenklede forelegg for fart og to for mobilbruk i Mandal, og 25 gebyrer for manglende beltebruk i Vennesla. Rygg har ikke informasjon om hvordan det gikk ved Vesterveibroa, der UP kontrollerte bilbelte- og mobilbruk både morgen og ettermiddag lørdag.

Det ble også stoppet en promillekjører i Søgne og en bilist mistet søndag lappen på Varoddbroa etter å ha sust over broa i 112 km/t i 70-sonen.

Flere beslag om sommeren

— Dette er en vanlig helg for oss, men vi ser på statistikken at vi tar flere førerkort i sommermånedene. Dette til tross for at vi på grunn av ferieavvikling er mindre synlige enn resten av året. Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det er slik, sier Rygg.

UP-sjefen ønsker å anmode folk om å kjøre forsiktig og opplyser at UP vil fortsette å prioritere fartsmålinger.