FLEKKEFJORD/KVINESDAL: — Jeg hadde nok undervurdert topografien litt. Dessuten mistet jeg stien av og til, sier Steinar J. Olsen (snart 43).

Fædrelandsvennen treffer Stormberg-gründeren på Øysæd, 11-12 kilometer nord for Feda i Kvinesdal. Det er søndag ettermiddag og han har gått fra Lilledrange i Flekkefjord – en strekning som tar til med en voldsom oppstigning gjennom ei stupbratt, nifs høy steinrøys.

Drøyt fire timer har han marsjert så langt. Nå benytter Olsen anledningen til et kjapt sokkeskift før turen går videre i retning Utsikten Hotel og overnatting. Så bærer det videre østover mandag.

Holder løftet

Dermed er Steinar J. Olsen i ferd med å oppfylle løftet sitt. Det han ga før jul 2012, da turtøyprodusenten Stormberg lå an til å kunne vinne leserkategorien i konkurransen om å bli Årets Sørlandsbedrift 2012. Gikk Stormberg helt til topps, skulle Olsen gå Sørlandet på tvers.

Stormberg-Olsens tur dag én 1.jpg

Det ble seier. Og nå er tiden inne for å holde ord.— Jeg akter ikke å gi meg så lenge føttene holder. Der ligger delvis forklaringen på at jeg har valgt ei løype over heia fra Flekkefjord; der unngår jeg nemlig asfalt, som erfaringsmessig er tyngre å gå på i lengden. Dessuten er løypa kortere enn den ville ha vært på landeveien. Men jeg hadde nok undervurdert strekket litt, erkjenner Olsen.

Sosiale medier

I kjent stil har Steinar J. Olsen tatt i bruk sosiale medier på turen sin også.

— Via bloggen min, Facebook og Twitter har jeg lovet å donere tusen kroner per tilbakelagt kilometer til et godt formål. Da jeg dro hjemmefra søndag, hadde det kommet inn over tusen kommentarer med forslag. Det ser ut til at dyrevernorganisasjoner og foreningen for ME-syke har vært mest aktive.