KRISTIANSAND/AALBORG: — Saken er nå overlevert til vår påtalemyndighet, som vil revurdere saken. Situasjonen er annerledes nå når den 49 år gamle nordmannen døde. Påtalemyndigheten vil avgjøre om nordmannen blir siktet for drap eller vold med døden til følge. Mest sannsynlig blir han siktet for vold med døden til følge, sier Torben Jensen, etterforskningsleder ved Nordjyllands politi til Fædrelandsvennen.

49-åring døde

Varden meldte tirsdag kveld at en 49 år gammel mann fra Skien døde lørdag, etter skadene han fikk da han trolig ble sparket i hodet av 24-åringen. Sammenstøtet mellom de to nordmennene skjedde om ettermiddagen lørdag 7. september utenfor Radisson-hotellet i Aalborg. Videobilder og vitner tyder på at 24-åringen umotivert sparket 49-åringen i hodet. Mannen fra Skien våknet aldri fra koma etter å ha bli sparket.

— Den siktede erkjenner de faktiske forhold, men han er ikke gjort kjent med den nye situasjonen i saken. Han må informeres om dødsfallet gjennom sin advokat, før vi tar ham inn til nye avhør, sier Jensen.

Begjæres fengslet

24-åringen sitter foreløpig varetektsfengslet ut neste uke.

— Da vil han bli fremstilt på ny, og fengslingen vil da bli begjært forlenget. Vi har fått de opplysningene vi trenger om mannen fra norsk politi. Jeg kan ikke på det nåværende tidspunkt si om mannen er tidligere straffet, sier Jensen.

Normalt blir personer siktet for så alvorlige hendelser i Danmark sittende fengslet fram til rettssak og dom.

— Så får vi se når dommen faller, om han soner her eller i Norge. Strafferammen kommer an på hva mannen blir tiltalt for. Strafferammen for drap, er opp til livstid i Danmark, men mest typisk 10-12 år. Strafferammen for grov vold med døden til følge er betydelig mindre, typisk 4-5 år, forteller Jensen.

Det har foreløpig ikke lyktes Fædrelandsvennen å få tak i mannens forsvarer.