KRISTIANSAND: Aktor, politiadvokat Hellek Rue, mente retten kunne legge til grunn at den tiltalte ikke hatt utvist tilstrekkelig aktsomhet, noe loven krever, like før ulykken like nord for Haus på Torridalsveien.

Han understreket at påtalemyndigheten mener at billister som kom i motsatt kjøreretning og blinket med lysene varslet den tiltalte om at det var fare på ferde, og at han selv burde ha bremset ned da han la merke til noe i veikanten. Selv har den tiltalte sagt at han så noe i veikanten som så ut som en søppelsekk.

Bistandsadvokaten til de pårørende, Harald Johannessen, ba retten om at tiltalte ble dømt til å betale opp mot 100.000 kroner i oppreisningserstatning. Også bistandsadvokaten mente tiltalte hadde utvist uaktsomhet.

Forsvareren, advokat Arvid Kjærvik, ba om frifinnelse. Han fremholdt at den avdøde jenta selv hadde bidratt til ulykken fordi hun oppholdt seg eller lå i veikanten nær den hvite kantstripa.

Man understreket at tiltalte hadde vært oppmerksom på det som skjedde og hadde gjort det som var nødvendig få å unngå ulykken. — Det som skjedde var upåregnelig for tiltalte, og er ingen overskridelse av aktsomhetsgrensen, sa advokat Kjærvik.

Dom i saken faller i begynnelsen av juni måned.