GRIMSTAD: Etter ordre fra riksadvokaten har statsadvokatene i Agder bedt retten om at kvinnen skal dømmes til tvungen psykisk helsevern fordi hun, etter de psykiatrisk sakkyndiges oppfatning, var psykotisk på gjerningstiden.

— Min klient er uenig i diagnosen og grunnlaget som er brukt for å komme fram til denne konklusjonen, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen, som forsvarer kvinnen.

Straffesaken mot den 36 år gamle kvinnen, som er bosatt i Kristiansand, er berammet til behandling i Aust-Agder tingrett 19. august.

DRAPSKNIV: En kniv av samme type som på bildet ble kjøpt av tiltalte på vei til Grimstad, der faren ble knivstukket og drept. Foto: Hallgeir Oftedal

Ifølge tiltalen skal datteren etter forutgående overveielser og forberedelser oppsøkt foreldrenes bolig på Østerhus i Grimstad. På vei til Grimstad var hun innom Jernia-butikken på Vågsbygd senter og kjøpte en kniv som ble brukt ved drapshandlingen.

Hun stakk ifølge tiltalen sin far gjentatte ganger i ansiktet, halsen, brystet, ryggen og høyre flanke slik at han døde av forblødning.

Kvinnen er tiltalt for forsøk på overlagt drap på sin mor. Hun ble stukket med kniv i øvre del av mageregionen slik at det oppstod livstruende skader. Ifølge tiltalen lyktes ikke datteren å drepe sin mor som klarte å komme seg bort fra stedet og fikk legebehandling.