NODELAND: — Hvorfor egen klimafestival?

— Det er en markering av at vi synes klima er en viktig sak, som vi ønsker å løfte høyt på agendaen før valget. Vi vil lage det til en fest, i tillegg til politikerdebatt blir det alt fra film, musikk, økologisk mat til ansiktsmaling. Vi er en del frivillige fra forskjellige kirkesamfunn, miljøorganisasjoner og andre som står bak arrangementet. Jeg representerer Korsvei, som er en kristen samfunnsengasjert bevegelse.

Politikk og musikk

Hvem er invitert?

— Til debatten kommer det åtte partier, der fem kandidater er på førsteplass på stortingslista. Tenderleaves og Simpleminded skal spille. Biskop Stein Reinertsen, som har markert seg som klimaaktivist, skal holde appell. Åke Bjørke ved UiA kommer med faglig innspill på alvoret i klimakrisen.

Viktig sak

Hvorfor engasjerer denne saken deg?

— Jeg tenker at det er få saker som kan være viktigere. Det handler om å ta vare på livsgrunnlaget vårt. Dette må politikerne ta på alvor, og vi må ta ansvar. Det gjelder både oss og de neste generasjoner. Vitrenger å legge om samfunnet i bærekraftig retning, noe jeg tror også vil øke livskvaliteten.

Hvilke fag underviser du i på Ansgarskolen?

— Psykologi og kultur og samfunn.

Utlendighet

Hva har du gjort tidligere?

— Jeg har studert, bodd i andre land, jobbet som journalist, vært spansklærer og fått tre barn.

Hva gjorde du i utlandet?

— I Mexico gikk jeg på bibelskole og jobbet som frivillig. I USA jobbet jeg og giftet meg. I Hellas jobbet jeg og mannen min ved studiesenteret på Lesbos. Vi bodde også ett år i Thessaloniki på fastlandet, der han var utvekslingsstudent og jeg var hjemme med barna.

Hva er du opptatt av, utenom klimaspørsmål?

— Jeg ønsker meg et varmt og inkluderende samfunn i forhold til kulturelt mangfold. Jeg danser og synger, og er med som leder i Knertekoret på Greipstad. Ellers engasjerer jeg meg i menighetsarbeid og lokalsamfunnet.