KRISTIANSAND: Torsdag kveld ble det klart at streiken i staten endelig var over. Det var Unio sine medlemmer som sto alene igjen, etter at YS og LO Stat avsluttet streiken tidligere i uka.

Kjell Erik Skaug, hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved Universitetet i Agder (UiA), sier det ble vanskeligere å motivere seg til streik da de andre forbundene gikk ut av streiken.

– Når vi ble alene så gikk luften litt ut av ballongen, og da var det egentlig greit å avslutte streiken, sier han til Fædrelandsvennen.

Eksamen til uka

Nå venter hverdagen, både for de ansatte ved UiA og studentene. For én av konsekvensene av streiken var at en rekke muntlige eksamener ble avlyst.

– Vi regner med at de muntlige eksamenene vil bli gjennomført i løpet av de neste ukene, sier Skaug.

Skriftlige eksamener som ikke har blitt sensurert vil nå få sin rettmessige sensur, og karakterene vil, noe forsinket, bli satt. I mange tilfeller har ikke dette noen konsekvenser, men for noen har forsinkelsen mer å si.

Sykepleierstudenter som er på vei ut i arbeid må nemlig ha autorisasjonene i orden når de skal begynne å jobbe. Disse kan bli forsinket og skape trøbbel for de ferske sykepleierne.

– Jeg vet ikke i hvor stor grad dette gjelder sykepleierstudentene ved UiA, men det er klart at dette kan bli et problem.

– Men jeg vil tro at det vil bli gjort en del unntak for å få disse autorisasjonene. Verre er det nok for dem som skulle søke jobb i utlandet, sier han.

Kan lekke til Stavanger

En annen konsekvens av streiken er at UiA i streikeperioden kan ha gått glipp av en del potensielle studenter.

– Opptakskontoret har blitt berørt av streiken, spesielt på studier med lokalt opptak. Siden Universitetet i Stavanger ikke har blitt tatt ut i streik kan vi ende opp med å lekke studenter til Stavanger, sier Skaug.

Og det er ikke bare studenter UiA kan gå glipp av. Under hele streikeperioden har det vært tilsettingsstopp ved flere fakulteter.

– Kan studenter risikere å stå uten foreleser til høsten?

– Det kan skje, sier Skaug.