LINDESNES: — Dette er bare tragisk! Guttene har jobbet på dugnad i nesten to år, og avlyste Norway-cup for å spare alt til en siste reise sammen, forteller Leif Vinsjevik, trener for Lindesnes-klubben Giv Akts G-16-lag.

Neste fredag var det meningen at 14 gutter skulle på fotballkamp i Liverpool og nyte en langhelg i England sammen, en siste gang før laget oppløses og de blir for gamle for guttefotball.

— De fleste har spilt sammen siden de var seks år gamle. Jeg hadde unnet de denne opplevelsen, sier Vinsjevik fortvilet.

Mange dugnader

For å gjøre ting i ordnede former, ble billettene betalt med bankoverføring fra idrettsklubben som hadde samlet inn pengene på dugnad.

— Vi får nok ingenting eller lite igjen siden vi ikke betalte med kredittkort, konstaterer han.

Utallige timer med salg av småkaker, salg av julekranser, varetelling osv har gått med til å samle penger til turen.

Så sent som forrige torsdag betalte Giv Akt hotell og kampbilletter i Liverpool. Totalt har guttene samlet inn 72.000 kroner til reisen. 32.000 var billettkostnader til Flynonstop.

Dyre alternativ

— Vi kan jo fly over med SAS. Men jeg har sjekket dette, og det vil koste oss mellom 65.000 og 70.000 kroner å erstatte billettene på så kort varsel. Kommer vi oss ikke over, mister vi de andre utleggene våre også. Men jeg vet ikke om guttene klarer å legge på bordet så mye i egenandeler på et par dager.

Han håper laget skal klare å samle inn friske penger, men de har kort tid på seg.

Fædrelandsvennen har snakket med flere passasjerer som fortsatt befinner seg utenlands, og har forsøkt å booke nye returbilletter med SAS på kort varsel. Også passasjerer som har reiser lengre fram i tid, har klaget til avisen om at de nye reisene viser seg å være dyrere enn de forventet da de fikk meldingen om "spesialpriser" fra SAS.

SAS beklager

Tormod Sandstø, pressetalsmann i SAS, beklager informasjonen i går.

— Det er mulig ikke alle våre kundebehandlere var fullt informert om ordningen tidlig i går. Det er bare å beklage, sier han.

Han forteller videre at forespørselen fra Flynonstop kom nokså brått på SAS, og at ordningen med en spesiell rabattklasse var noe de innførte for å hjelpe, uten at de har noen forpliktelse over Flynonstop og deres kunder.

— Størrelsen på rabattene varierer, og gjelder kun de avgangene der det er plass og der det er vi som flyr. Rabatten gjelder ikke hos Widerøe, som ikke lengre er et SAS-selskap, sier han.

De laveste prisene er nede i 599 kroner fra Kjevik og 799 kroner fra Bodø. Men prisene kan også være langt høyere.

De som vil benytte rabatten må kontakte SAS innen 20. november. Tilbudet gjelder avganger innen ett kalenderår fra Flynonstops konkurs.