KRISTIANSAND: Kristiansand Kommune tilbyr flere leirer, turer til fornøyelsesparker og andre morsomme aktiviteter for barn og unge i sommerferien. Søknadsfristene nærmer seg og de populære arrangementene har begrensede plasser. Allerede tidlig i mai går flere søknadsfrister ut.

– Det lønner seg å være tidlig ute, sier Sissel H. Hauso, enhetsleder for Fritidsetaten Øst. De arrangerer leiren «Superfri» på Randøya i slutten av juni, og målgruppen er barn fra 5. til 7. klasse, bosatt i østre del av Kristiansand.

Med morsomme aktiviteter som bading, padling og fisking blir det ikke mye tid til å kjede seg. Og selv om været skulle bli lunefullt, kan Hauso love god stemning likevel.

– Opplegget utendørs blir gjennomført uansett vær. Men ved ekstremt dårlig vær satser vi på spill, baking og kreative aktiviteter inne, sier hun.

Også Fritidsetaten Vest har et variert sommerprogram. De fokuserer hovedsaklig på ungdom fra 7. trinn og opptil 18 år, og frister blant annet med Oslo-tur inkludert besøk til Tusenfryd, og «MEGASUPERDUPERKICKASSNOSLEEP» på Bragdøya.

– Vi vil bruke den fantastiske naturen rundt oss til å skape en tur utenom det vanlige, skriver en av fritidslederne Simen Høgdal Pedersen. Han nevner også at det blir muligheter for krabbepilling, nattbading, snorkling, rebusløp og mye mer.

Begge fritidsetatene tilbyr i tillegg tur til Fårup Sommerland for ungdomsskoleelever. Alle arrangementene er helt rusfrie, og det er alltid voksne ledere tilstede. Mer informasjon finnes på Fritidsetatenes hjemmesider.