SETESDAL: Det skriver operasjonssentralen i Agder på sin twitterkonto.

Trærene fjernet

Politiet har klokken 19.20 fått flere meldinger om trær som har blåst ned den siste timen.

Veitrafikksentralen ble varslet.

— Alle trærene er nå fjerna. Det var noen trær ved avkjørselen til Glidbjørg i Bykle, og noen ved Kleveland. Lokale entreprenører fjernet dem rundt klokka 19.00, forteller Anniken Island ved Veitrafikksentralen.

Ingen av trærne falt over strømledninger og det var dermed enkelt å få dem vekk.

Vestlig storm

Det er ikke meldt inn noen trafikkuhell som følge av været. Flere fylker preges av sterk vind onsdag. Ifølge Island er det også kommet meldinger om trær som er blåst ned i Buskerud.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for blant annet Agder onsdag kveld.

— Det er en god del vind i vente. Det blåser godt enkelte steder allerede. Langs kysten er det sterk kuling fra Lindesnes og vestover, og det ser ut til å blåse en del på utsatte steder innover i landet, forteller vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

På Hovden måles det onsdag kveld vindkast på 27 meter per sekund, mens det i Byglandsfjord er støt på 18, 5 meter per sekund.

— Dette fortsetter utover kvelden og natten, med fare for kraftige vindkast, sier Haga.

Kaldere torsdag

Nedre deler av Vest- og Aust-Agder er mer utsatt for vinden utover morgendagen. Torsdag ettermiddag skal det imidlertid ha gitt seg. Ifølge Haga er det meldt om enkelte regnbyger vest i Vest-Agder, men etterhvert som temperaturen faller vil dette falle som snø i høytliggende områder.

De milde temperaturene vi har opplevd langs kysten i dag tar også slutt.

— Det er litt kjøligere luft på gang, som gir brukbare men mer edruelige temperaturer. Onsdag var det jo tosifret i Kristiansand, men torsdag vil temperaturen være på 4-5 grader, sier Haga.