KRISTIANSAND: To personer er varetektsfengslet i en omfattende opprulling av en sak blant tungt kriminelle i Kristiansand.

— På hver sin måte er tre personer involvert i ran, frihetsberøvelse, trusler ved bruk av skytevåpen og vold, opplyser politiadvokat Jørgen Henriksen.

Det hele startet i månedsskiftet september/oktober. Da fortalte en mann til politiet at han var tvunget til å være med på frihetsberøvelse, ran, vold og trusler mot en 25-åring fra Arendal. Han ble ranet for et parti narkotika der det ble truet med et haglgevær, og avfyrt skudd mot bilen til 25-åringen. Til sammen skal fem personer ha vært involvert i utpressingen og ranet i forskjellige roller.

Personer i grupperingen er også involvert i to ran av en og samme person i Kristiansand med en ukes mellomrom i begynnelsen av oktober . Da ble det også brukt vold og trusler. Utbyttet var kontanter og mobiltelefoner, som senere er gjenfunnet hos en av de siktede.

— Det foreligger delvis erkjennelser fra de involverte. Vi er inne i et miljø hvor flere har en kriminell bakgrunn. De kriminelle utsetter hverandre for bøtelegging, ran, trusler, vold og frihetsberøvelse, sier politiadvokat Henriksen.