TELLER IKKE: Sykkeltelleren gjør ikke jobben sin, og skal nå byttes ut med en ny en. Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: Mange syklister har passert sykkeltelleren ved Slottet øverst i Markens gate i det siste, uten at tallet har økt noe som helst. Dette blir det nå gjort noe med. Samtidig røper kommunen at det ikke er bare der du ser telleren, at du blir telt.

— Vi har flere andre tellepunkt i byen, men det er bare den ved Slottet du ser, sier miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune.

Flest over Lundsbroa

Ved Lundsbroa, Oddernesbroa, Vesterveien, Setesdalsveien og Vollevannet har vegvesenet sensorer i asfalten, som gjør det mulig å se hvor mange som sykler hvor til enhver tid. Og der det sykler desidert flest.

— Det et uten tvil Lundsbroa som tar mest av sykkeltrafikken. 40 prosent av all sykkeltrafikk til Kvadraturen går over den, sier Holvik.

Ny sykkelteller

Han forteller at Vesterveien har nest flest syklister, mens Oddernesbroa tar tredjeplassen. Når det gjelder den synlige sykkeltelleren i sentrum, fungerer ikke den som den skal. Nå skal den byttes ut.

— Vi har problemer med den om dagen. Den er ikke helt pålitelig. Så den er moden for utskiftning, derfor er vi i ferd med å bestille en ny en, forteller miljøvernsjefen.

— Hvor mye den vil koste kan jeg ikke si her og nå, men vi sliter med å få tak i deler til den gamle. Derfor skaffer vi en ny en.