LILLESAND: De fire er ordfører Arne Thomassen (H), varaordfører Hege Marie Holthe (H), Svenny Karlsson (SV) og Oddbjørn Kylland (Sp).

— En del av argumentene til Fylkesmannen er søkte i denne saken, sier Oddbjørn Kylland.

Sammen med Svenny Karlsson ble han i et ekstraordinært bystyremøte onsdag valgt som en av opposisjonens representanter i en meklingsgruppe som skal møte hos Fylkesmannen.

— Vi kommer til å formidle det folkelige og brede engasjementet i Lillesand for å få gjenåpnet denne veien, sier Kylland, som ønsker fylkesvei 402 gjenåpnet.

Samtlige representanter stemte for å innlede mekling medFylkesmannen, med unntak av de tre representantene fraVenstre og SV.

Fortau

Veistykket på om lag 800 meter ble stengt for gjennomkjøring da den nye ungdomsskolen i Lillesand ble åpnet på Møglestu. Formålet med stengingen var å bedre trafikksikkerheten for myke trafikkanter.

Ordfører Arne Thomassen vil åpne fylkesvei 402. Foto: Hans Jacob Brekke

Etter krav fra innbyggerne, valgte politikerne imidlertid å gjenåpne veien. I april ble reguleringsplanen for området sendt ut til høring. Men i juli kom altså varsel om innsigelser fra Sosial— og helseavdelingen hos Fylkesmannen i Aust-Agder.Fylkesmannen vil ikke godta en gjenåpning av veien uten at det anlegges fortau langs strekningen. Et fortau er kostnadsberegnet til om lag 2 millioner kroner.

— Som de fleste andre kommuner, har Lillesand veldig stram økonomi. 2 millioner kroner er 2 millioner kroner som må hentes fra andre ting. Vi må se om vi kan bli enige om andre tiltak som vil gi den samme effekten som eventuelt et fortau vil gi, mener Kylland.

- Venter ikke

Flertallet av gruppelederne i Lillesand bystyre mente denne saken var så viktig at den måtte behandles i et ekstraordinært bystyremøte.

— I dette tilfellet mener jeg Fylkesmannen har gått litt langt i å definere hva som er av nasjonal interesse. Men jeg stusser på at det ble innkalt til ekstraordinært bystyremøte i denne saken. Jeg tviler på at Fylkesmannen sitter og venter på at Lillesand kommer med sine papirer allerede i august, menter Helge Røed (Ap).

— Selv om ikke Fylkesmannen sitter og venter, så er det mange i Lillesand som sitter og venter, svarte Arne Gulbrandsen (Frp).

— Vi må påregne at det går tre-fire uker fra vi ber om et møte til vi får det, og da er mitt syn at disse seks ukene frem til det ordinære bystyremøtet er viktige, sa ordfører Arne Thomassen (H).

Også Aust-Agder fylkeskommune har varslet innsigelse, og mener at gjenåpning kun kan skje i én kjøreretning. Fylkesutvalget skal imidlertid på befaring i området først.