KAIRO/KRISTIANSAND: — Elevene er oppgitte nå. Det har vært flere utsettelser og de er nok litt frustrert over hele situasjonen, forteller rektor Knut Aasen ved Kvadraturen skolesenter.

Han har ikke selv vært i kontakt med elevene, men har snakket med deres pårørende.

De tre skoleelevene hadde vært innlagt på sykehus i Kenya, siden den tragiske ulykken forrige søndag hvor Øystein Bronebakk (18) omkom. Søndag kveld skulle de etter planen fraktes hjem til Kristiansand med ambulansefly.

Men flyet kom seg ikke lenger enn til Kairo.

— Det hadde oppstått noen problemer med flyet, slik at det ikke kunne ta av igjen fra flyplassen i Egypt. Hva problemene var, vet jeg ikke, sier Aasen.

Til sykehus i Egypt

Utdanningssjef i Vest-Agder, Arly Hauge, opplyser at elevene reiser i følge med representanter fra deres forsikringsselskap. Da det ble klart at flyet ikke kunne lette fra flyplassen, ble elevene kjørt til sykehus i Kairo.

— De er fraktet til sykehus og blir fulgt opp av helsepersonell i regi av forsikringsselskapet, forteller Hauge søndag kveld.

Et nytt ambulansefly skulle ankomme flyplassen søndag, men kunne ikke reise mot Norge før mandag morgen.

Vest-Agder fylkeskommune kontaktet Utenriksdepartementet, for at elevene skulle få nødvendig oppfølging i Egypt.

Kisten kommer hjem

Mandag morgen ankommer etter planen kisten med avdøde Øystein Bronebakk på Gardermoen. Den vil bli fraktet videre med bil til Kristiansand.

De øvrige elevene, som var med på skoleturen, landet på Kjevik lørdag.

Fagleder på elektrolinjen ved Kvadraturen skolesenter, Bjørn Erik Tobiassen, var innlagt på samme sykehus som de tre elevene i Kisumu. Han har, i følge med en representant fra skolen, reist med vanlig rutefly fra Kenya. Og vil ankomme Kristiansand mandag ettermiddag.