KRISTIANSAND: — Jeg er skuffet over at strekningen Vigeland og vestover mot Rogaland ikke ligger inne i NTP-forslaget hvis det blir en normal ramme. Det betyr jo at det ikke ligger en firefelts vei mellom Kristiansand og Ålgård. Jeg mener det burde vært med som et alternativ hvis man øker rammene, sier Eriksen.

Eriksen er heller ikke fornøyd med at selv etter ti år i denne NTP-perioden vil det gjenstå 160 kilometer vei som ikke er møtefri på strekningen Oslo - Kristiansand - Stavanger.

Også fylkesordfører Terje Damman (H) i Vest-Agder merker seg at det er lite fokus på E 39 i Statens vegvesens forslag til NTP. - Vi må i alle fall sørge for at de strekninger som er foreslått utbygd med midtrekkverk blir planlagt med mulighet for utvidelse til fire felt senere.

— Det er svært skuffende at det ikke er foreslått noen utbygging av E 39 vest for Oftedal, sier Bjørgulv Sverdrup Lund i Vegaksjonen. En firefeltstrase mellom Søgne og Ålgård må omtales i den endelige NTP, sier Sverdrup Lund. Han mener det må tilrettelegges for en rasjonell, etappevis utbygging av veien mellom Søgne og Ålgård, og at hele strekningen planlegges for fire felt.