Kristiansand kino er et aksjeselskap som er heleid av Kristiansand kommune, og senest tirsdag kveld diskuterte styret et kjøp av Aladdin for om lag sju millioner kroner. Konklusjonen ble at det ikke er økonomisk lønnsomt, og kinodirektør Peter Benestad er noe overrasket over kulturstyrets nye vedtak.

— Det vil være utrolig spennende å kunne legge til rette for drift på Aladdin, men rent økonomisk blir det vanskelig å forsvare det, sier han. Bystyret har stipulert et årlig overskudd fra kinoen på om lag 1,5 millioner kroner, og vil antakelig måtte se langt etter de pengene om Aladdin blir kjøpt.

I dag leier Kristiansand kino Aladdin for den symbolske sum av én krone i året, og styret vedtok tirsdag å si opp leiekontrakten fra 15. desember.

Styreleder Espen Saga (H) er villig til å vurdere et eventuelt kjøp en gang til.

— Vi hadde en lang og god debatt om dette i styret, og det er ikke noe ønske om at kinoen skal ta et slikt initiativ. Men dersom det kommer sterke politiske føringer og et klart signal fra eierne, må vi ta saken opp til ny behandling i styret, sier han til Fædrelandsvennen.

— I verste fall er det et tapsprosjekt, men i beste fall kan det bli et kinderegg: Kommunen får sine penger, kinoen får god økonomi og vi beholder miljøet som er skapt på Aladdin, sier han.