LILLESAND/VENNESLA: «Nå er vi klare for sjøen. Får aldri nok, vi har allerede bada hver dag. Jeg har lært mange kule saltoer :) Livet er herlig :)»

Denne teksten, sammen med et smilende bilde av seg selv og en venninne, sendte Benedikte Syvertsen til sine foreldre forrige torsdag.

Den sprudlende jenta fra Øvrebø i Vennesla koste seg med en vennegjeng i Høvåg, og skulle ut på båttur i Isefjærfjorden.

Mamma og pappa var da i Flekkefjord.

— Jeg ble veldig glad for den meldinga, for det så ut som hun hadde det veldig fint, sier mamma Lisbeth Syvertsen.

Noen timer senere kom den grufulle beskjeden om at datteren var alvorlig skadet.

Alvorlig skadet

Benedikte skulle hoppe fra den 16 meter høye Naudesundbrua. Vennene satt i båt under broa og ventet på at den fryktløse jenta skulle ta salto.

Sjokkerte ble de vitner til at hun traff vannoverflaten i høy fart. Med ryggen først. De fikk løftet henne opp i båten og ringt etter hjelp.

LYKKELIG: Dette bildet sendte Benedikte (t.h.) til sin mamma noen timer før den dramatiske ulykken. Her er hun sammen med sin venninne Mai Rita Nordheim. Foto: Privat

Politiet fikk melding om stupeulykka rett over klokka fem på ettermiddagen. Ambulanse og luftambulanse ble også sendt til stedet.— Den første beskjeden vi fikk var at hun var alvorlig skadet. At nakken var skadet og at hun kastet opp mye blod. Det var en helt forferdelig beskjed å få, forteller Lisbeth Syvertsen.

18-åringen ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Etter flere undersøkelser der ble det konstatert at nakken var brukket og at begge lungene hadde kollapset.

Kunne bli lam

Familien dro med en gang til Oslo, og i en uke satt de ved Benediktes side.

— Vi har grått og bedt til Gud om at det skal gå bra med henne, sier moren.

Benedikte var nødt til å gjennomgå en omfattende operasjon, der legene blant annet måtte ta bein fra hofta for å erstatte en knust nakkevirvel.

I tre dager var det uvisst om Øvrebø-jenta ville bli lam. Men Benedikte viste rask fremgang.

En uke etter den dramatiske hendelsen ble hun overført fra Ullevål til Sørlandet sykehus Kristiansand. Hun har allerede vært oppe av sykesenga og beveget seg med gåstol.

- Et under

Familie og venner fryktet det verste. De mener Benedikte har hatt englevakt.

— Vi takker Jesus for at Benedikte har hatt så stor fremgang og forsatt er blant oss. Dette ser vi på som et stort under, sier pappa Øyvind Syvertsen.

Men fremdeles er det en lang og tøff vei å gå for den aktive 18-åringen.

— Vi tror og håper at Benedikte blir frisk og rask igjen, sier foreldrene.