BIRKENES: Motorsykkelen ble funnet like før klokken halv ett natt til fredag.

— Ifølge melder sto sykkelen i full fyr. Han lette litt rundt i området og ropte inn i skogen, men så ikke noe til føreren, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt.

Lette etter føreren

Både politi, brannvesen og ambulanse ble sendt til stedet. Ifølge Voreland ble sykkelen funnet ved Svaland-krysset, langs veien som går fra Birkeland og Vennesla.

— Vi søkte i området for å avklare om det kunne ligge en skadet person et sted, men fant ingen, sier Voreland.

Personen som meldte fra til politiet skal ha kommet til stedet like etter at motorsykkelen begynte å brenne. Omtrent samtidig skal det ha vært en annen bil i området.

— Melder oppdaget en bil som kjørte rett forbi den brennende motorsykkelen og videre mot Birkeland. Høyst sannsynlig har denne bilen plukket opp den som har hatt befatning med motorsykkelen, sier Voreland.

Ukjent for eieren

Politiet var fredag morgen i kontakt med eieren av motorsykkelen, som bor i Tvedestrand. Han hevdet at sykkelen må ha blitt stjålet.

— Han sa at sykkelen har stått parkert under presenning og at han ikke hadde sett den på en måned. Han hadde ingen forklaring på hvordan sykkelen havnet i Birkenes, sier Voreland.