KRISTIANSAND: Like over påske skal politikerne i formannskapet si sin mening om saken. Det var det borgerlige flertallet som i budsjettet før jul ba om at salg av navn på offentlige bygg ble utredet. Ordfører Arvid Grundekjøn så for seg en ny inntektskilde, og viste blant annet til praksis fra utlandet.

Venstre reagerte den gang sterkt, og Dag Vige advarte mot kommersialisering og reklame-press.

Nå foreligger rådmannens utredning, foretatt av kulturdirektøren. Rådmann Tor Sommerseth advarer mot å selge navnerettigheter til skoler og barnehager.

Lettpåvirkelige barn

Han viser til at barn er lettpåvirkelige, og ikke bør utsettes for denne form for kommersialisering på skolen eller i barnehagen.

Sommerseth åpner samtidig for å kommersialisere navnerettighetene til idrettshaller. Han viser til Sør Arena og tror det er idrettsbygg som er mest aktuelle for sponsing gjennom navnesalg. Derfor ber han politikerne si ja til at de tre nye idrettshallene på Tveit, Randesund og Hellemyr kan få firmanavn, hvis noen vil kjøpe da. Inntektene fra slikt navnesalg vil i så fall gå inn i kommunekassa.

Rådmannen informerer også om at kommunen har forsøkt å selge navnerettighetene til Idda Arena — uten resultat.

Politisk sak

Kommunen jobber videre med dette, og håper et firma vil gi et årlig tilskudd til driften for å få navnet sitt på ishall-arenaen. Får kommunen til en avtale, blir det en egen sak politikerne må ta stilling til.

Hva mener du om Sørlandschips Arena, Hennig Olsen Is flerbrukshall eller Nettbusshallen?

Er det rett eller feil av kommunen å selge navnerettigheter til kommunale bygg til bedrifter?