GJERSTAD: Klokka 11.12 fikk politiet melding om to mindre gress— og krattbranner tett inntil E18 mellom Akland og Brokelandsheia. Både politi og brannvesen rykket ut.

— Brannene har oppstått med rundt 500 meters mellomrom. Veien der er delt med midtdeler, så det vil ikke være lett for trafikken å komme fram all den tid brannbilen må stå i veibanen og slukke, sier operatør ved brannvesenets 110 Agder-avdeling, Terje Rørmyr.

Politiet bisto

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Øystein Vellesen, opplyser til Fædrelandsvennen klokka 11.36 at politiet er fem-ti minutter unna å være framme ved brannene.

— Jeg tror ikke det er snakk om noen alvorlige greier. Vi fikk inn en del telefoner for 10-15 minutter siden som meldte om en del røyk ved E18. Politipatruljen vår skal nok mest avlaste brannvesenet med å få fram trafikken, sier Vellesen.

Ble slukket

Klokka 11.50 melder operatør Terje Rørmyr at brannene er slukket.

— Trafikken går sin gang igjen nå. Politiet har hjulpet med å dirigere litt. Jeg har ikke fått noen melding om at E 18 var stengt på noe tidspunkt, men trafikken gikk nok veldig sent. På grunn av røyken var det som å kjøre i tett tåke på et tidspunkt, sier Rørmyr.