SMYKKER: Mye dreier seg om smykker for Trine Wilhelmine. Men nylig ble hun leder for handelsstanden i Lillesand. I tillegg har hun en rekke andre verv. Foto: Jostein Blokhus

LILLESAND: — Dette er utrolig stas! Jeg ble kontaktet av Flynonstop, de ønsket en del lokale produkter som de kunne selge om bord i flyet sitt. Så dette er første gang Trine Wilhelmine blir tax-free, ler hun.

— Jeg produserer på harde livet! legger hun til. Uten at innsatsen går ut over kvaliteten. For det blir mye vakkert passasjerene vil kunne velge mellom på trallen mellom seteradene. Her er ringer i ulike størrelser og barnearmbånd med hjertemotiver. Om noen dager kommer representanter for selskapet for å hente inn de første smykkene, siden blir det å etterfylle.

— Det er en ting jeg er glad for - og det er at de bare har ett fly! Tenk om jeg skulle ha fylt opp trallene i alle flyene til SAS! ler Trine. Mens hunden Alf kommer logrende med en liten tøybamse i munnen.

- Sier ja til litt mye!

Midt oppe i smykke-innspurten er Trine blitt ny leder for Lillesand handelsstandsforening. I tillegg er hun oldermann i Sørlandets Gullsmedlaug, sitter i arbeidsutvalget til Norges Husflidslag og i styret i den lokale kunstforeningen — blant annet.

— Jeg har vel en tendens til å si ja til litt mye! Det er jo en kunst å balansere dette. Så det mår nok bli noen nei framover, smiler hun.

Hjem til Lillesand

Hun tok svennebrev i gullsmedfaget i 1985. Det ble fem år i Lillesand og 11 i Oslo før hun kom tilbake til Lillesand og Strandgata 10. Stedet med byens formodentlig bratteste trapp!

— Vi var 13 stykker her den gangen og inntok stedet med stor begeistring. Vi kalte oss Kreativt fellesskap, sier hun. I dag er det adskillig fredeligere, med opptil fem personer når alle er på plass. Når Fædrelandsvennen er oppom, råder imidlertid Trine grunnen alene, med sine tre rom.

— Jeg har alltid jobbet alene her inne på verkstedet og har sagt nei til å ha lærlinger her, det er ikke plass. Men nå nettopp hadde jeg en dame fra Kongsberg en hel dag. Hun hadde fått "en drømmedag med Wilhelmine" som presang fra ektemannen! Hun fikk innføring i ulike teknikker, og vi hadde det riktig koselig. Så det går altså an å bestille seg en drømmedag med meg! ler hun.

Lena Jore, som er cabin crew manager i Flynonstop, sier at det også jobbes med å få andre lokale leverandører i sortimentet. Og på Facebook kan alle være med i en konkurranse om T-skjortemotiv.