MANDAL: – Det føles selvsagt skuffende. Nå vendte saken tilbake etter alle disse årene, og nå hadde vi håpet å få et svar, sier Hægeland.

I begynnelsen av januar ble en umerket grav åpnet på øya Anglesey i Wales. Engelsk politi håpet at dna-spor av levningene av personen skulle vise seg å være mandalitten Jan Trygve Hægeland. Han var 33 år da han forsvant.

Funnet på strand

I 1983 ble et uidentifisert lik funnet på ei strand ved Wales, tre uker etter at Jan Trygve Hægeland forsvant fra tankskipet M/T Polytraveller som han seilte med. Båten lå i Cardiff.

FORSVANT: I 30 år har man aldri visst hvor Jan Trygve Hægeland fra Mandal ble av. Han ble 33 år gammel. Foto: Privat

Hægeland forsvant fra båten på vei mot Norge. Da mannskapet oppdaget at mandalitten var borte ble det igangsatt leting, men han ble aldri funnet.Bjørn Magne Hægeland som bor på Toftenes i Mandal avga en dna-test i januar til politiet. – Nå kom svaret om at den testen var negativ, det var ikke min bror, sier han.

Skuffelse

Han uttrykker skuffelse. – I alle disse årene har vi jo lurt og lengtet etter et svar om hva som skjedde med Jan Trygve, sier Hægeland.

Han forteller likevel at engelsk politi har tenkt å åpne flere graver i området. Det eksisterer mange uidentifiserte graver.

– Nå har de dna fra oss. Da har de muligheten til å undersøke videre om Jan Trygve er der, sier Hægeland.