LILLESAND: I løpet av den elleve år lange nabokonflikten på Fjelldal har en rekke offentlige etater vært involvert. Ekteparet Ellila sier at de føler seg overkjørt.

— En saksbehandler i kommunen sa at de kom til å trenere saken til vi ga opp. Andre har uttalt at vi må jo tåle litt kloakk når vi bor på landet. Det er mye rart i det offentlige som har stått sammen her, sier Ragnhild Ellila.

Ordfører Arne Thomassen (H) er ført opp som vitne i ankesaken. Han mener kritikken er urimelig.

— Dette har vært en fryktelig vanskelig og komplisert sak. Den dreier seg om en del privatrettslige forhold, samtmange påstander om gamle plan- og bygningslover og at dette aldri har værtordnet. Politisk har vi gjort alt som har vært mulig. Jeg som ordfører har gjort mitt ytterste for å få til en løsning, sier Thomassen.

- Ellila mener kommunen har trenert saken?

— Det er ikke noe jeg kan uttale meg om. Nå har vi avgjort at Grimstad kommunes byggesaksavdeling skal gå gjennom hele saksbehandlingen slik at en helt ny part kan se på saken. Vi ønsker ikke å trenere saker overfor våre innbyggere, sier Thomassen.

Ordføreren viser til at kommunen har hatt en rekke møter med partene og at det er lagt fram forslag til løsninger. Bystyret har dessuten vedtatt å se på en ny kloakkløsning for området, som i dag ikke er tilkoblet det kommunale nettet.