ARENDAL: Dette fremgår av et vedtak i Dsb, melder Agderposten.

Direktoratet foreslo først å slå sammen 110-sentralen i både Agder-fylkene og Telemark med Rogaland — og legge alt til Stavanger.

I vedtaket viser imidlertid Dsb til at man har lyttet til protestene fra alle de berørte kommunene i de to fylkene, der motstanden har vært massiv.

Vurdering

I vurderingen av lokaliseringsspørsmålet har direktoratet ifølge Agderposten lagt vekt på følgende:

• Begge sentralene er faglig sett gode, men Dsb vektlegger at Arendal fremstår som en fagsentral på brann— og redningsområdet uten særlige tilleggstjenester.

• Bemanningssituasjonen synes tilfredsstillende på begge sentralene.

• Nødnett kan innføres på begge sentralene.

• Telesikkerheten for publikums mulighet til å nå sentralene og sentralenes utalarmering av innsatsstyrker vil bli likeverdige når Nødnett innføres.

— Ny 110-sentral for Agder og Telemark vil dekke rundt 450.000 innbyggere, og vil således være på størrelse med flere andre regioner. Det er stor oppmerksomhet om samarbeid om brann- og redningsvesenene på Agder, og de fleste kommuner i regionen har valgt å søke nærmere samarbeid med omkringsliggende brann- og redningsvesen, heter det i begrunnelsen fra Dsb.

Glad rådmann

Arendals-rådmann Harald Danielsen var tirsdag kveld glad for vedtaket:

— Takket være godt arbeid i alle ledd og aktiv støtte fra samarbeidende kommuner, fylkeskommunen, fylkesmannen og stortingsrepresentanter har vi fått gjennomslag. Grunnlaget for at valget falt på Arendal i stedet for Skien synes å være måten våre ansatte driver sentralen på, sier rådmann Harald Danielsen til Agderposten.

Politikere og brannsjefer på Sørlandet har protestert mot prosessen som kunne fører til at nødtelefonsentralen i Arendal ble lagt ned, og alle 110-samtaler fra Agder havnet i Rogaland.

Dsb har foreslått å kutte dagens 20 alarmsentraler for å styrke de som blir igjen, for å forbedre beredskapen etter 22. juli.