KRISTIANSAND: Det var tirsdag kveld at politiet ble tipset om unormal aktivitet i en bil som sto parkert ved en adresse på Grim like nord for Kristiansand sentrum. Ifølge vitner skal personer ha oppsøkt bilen og forsvunnet fra stedet etter kort tid.

Politiet rykket ut til stedet og pågrep en 54 år gammel vietnamesisk kvinne i bilen. I kjøretøyet fant politiet store mengder øl, sprit og tobakk.

Mer i kvinnens hjem

På bakgrunn av funnet i bilen, valgte politiet å foreta en ransakning i kvinnens bolig. Der ble et gjort ytterligere beslag av samme type varer.

— Det ble funnet flere hundre flasker med øl og en god del flasker med sprit samt sigaretter, forteller etterforskningsleder Hans Petter Sandell ved Kristiansand politistasjon.

Kvinnen ble brakt til arresten i Kristiansand og ble avhørt av politiet onsdag formiddag.

— I avhør har hun nektet straffskyld og hevder det var naturlige grunner til at hun oppbevarte varene i bilen, sier Sandell.

Taxfree-varer

Politiet mistenker at varene er tatt ulovlig inn til Norge. Ifølge Sandell dreier det seg høyst sannsynlig om taxfree-varer. I beslaget er det stort sett flasker man ikke får kjøpt på Vinmonopolet i Norge.

— Vi mistenker at varene var ment for videresalg, men kvinnen nekter straffskyld. Det gjenstår en del etterforskning i saken, sier Sandell.

Ifølge Sandell ligger det ikke an til at kvinnen blir varetektsfengslet. Hun blir høyst sannsynlig løslatt fra arresten i løpet av onsdagen.