KVINESDAL: — Jeg har ikke hatt tid til å tenke så mye ennå. Det kommer uventet, og valget skjer formelt 23. oktober, sier Jerstad til Fædrelandsvennen.

Den nye ordføreren har seks år bak seg i kommunestyret og er distriktsingeniør i Norges Vassdrags og energidirektorat. Jerstad overtar etter Odd Omland (Ap) som skal til Stortinget

— Jeg er glad for enigheten med Høyre. Sammen står vi fast på avtalen fra 2011 om at Ap skal ha ordføreren, sier leder i Kvinesdal Ap, Trine Nilsen Klungland.

Det samarbeidet var KrF også med på i 2011. Men KrF brøt ut av forhandlingene nå, og krevde at deres egen varaordfører Per Sverre Kvinlaug ble ordfører. Nå blokkerer Høyre og Ap for dette, etter enigheten tirsdag kveld.

— Vi har et godt samarbeid med Høyre i Kvinesdal. Det er naturlig at Ap har ordføreren. Vi har 11 representanter i kommunestyret, KrF og Høyre har fem hver, sier Nilsen Klungland.

Jerstad vil ikke si så mye om å bli ordfører. Han håper folk ikke merker så mye forskjell.

— Omland har vært veldig dyktig, men vi er enige om det meste om hvordan bygda og kommunen skal utvikles. Jeg overtar et meget godt bo, sier Jerstad.

Han er fra Jerstad i Austerdalen, ei mil nord for Liknes.