SØGNE: — Vi ble veldig overrasket. Først tenkte vi det kunne være en reke eller et annet sjødyr, kanskje en sjøkreps, forteller Jan Olaf Roszinski til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag.

Etter å ha sett litt nærmere på sjødyret konstaterte Roszinski at det var en reke.

– Man ser at den er myk og at det er en reke. Men det er litt rart at en reke kan bli så stor i kalde Nordsjøen, sier han.

Roszinski søkte litt på nettet for å finne ut mer om monster-reka, men fant ikke så mye.

– Dette er ikke mitt felt, men jeg synes det lignet på en Gabonreke, forteller han.

– Uvanlig

Roszinski og kona, Petra, er begge fra Tyskland, men har bodd i Norge i over 17 år. Ekteparet har i løpet av disse årene spist mange reker, men har aldri opplevde å finne en så stor reke i butikken.

– Kona var og handlet litt over en kilo reker på ICA Søgne. Da helte rekene over i en skål, oppdaget vi med en gang noe uvanlig, sier Rozinski.

Roszinski og kona ville vise hva Sørlandet hadde å by på, da hennes foreldre fra Tyskland kom på besøk. Han tror ikke svigerforeldrene ble like overrasket over funnet, ettersom de ikke er vant til å spise reker.

– Det var kanskje ikke så overraskende for dem, men like iøynefallende, påpeker Roszinski.

Imponert

Størrelsen på monster-reka imponerte Roszinski såpass at han har oppbevart den på et trygt sted.

– Jeg har fryst den ned så den ikke skulle bli ødelagt, forteller han Men det var ikke bare Roszinski som lot seg imponere over det uvanlige funnet. Han forteller at ungene fikk store øyne da de fikk se den enorme reka. – Wow, hva er dette for noe? Utbrøt Franziska (11) og Antonia (8) da de fikk se den, forteller trebarnsfaren som også har sønnen Phillip (3 mnd).