KRISTIANSAND: Regnskapet til Fullriggeren Sørlandet viste for 2011 et endelig negativt årsresultat på 1,58 millioner kroner. Stiftelsen ble opprettet av Kristiansand kommune i 1981 og stadfestet som en offentlig stiftelse i 1983. Stiftelsen eier og driver Sørlandet med det formål at skuten skal bevares gjennom aktiv bruk.

— Årets negative driftsresultat må ses på bakgrunn av det omfattende omstillingsarbeidet nedlagt i stiftelsen og skipets tekniske tilstand som medførte flere driftsavbrudd i 2011, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Stiftelsens samlede budsjett for 2011 var 14,58 millioner. Regnskapstallene ble offentliggjort og presentert på fylkesmøte tirsdag 19. juni. Ifølge fylkesordfører Terje Damman er det omstillingsfasen fra halvårsdrift til helårsdrift som har utgjort den størst utgiftsøkningen.

— I tillegg har selskapet har vært utsatt for flere uønskede driftsstopp, blant annet i forbindelse med en omfattende skade de pådro seg utenfor Frankrike, sier Damman

Fullriggeren har også måttet byttet en rekke utstyr som oppvaskemaskin og renseanlegg til vannet, samt at det har vært feil på det tekniske anlegget. Damman ønsker ikke å spekulere i hvordan dette kan påvirke selskapets videre drift.