SØGNE: – I går fikk jeg melding om at kronprinsesse Mette-Marit følger meg på Twitter. Det tar jo helt av. Jeg skjønner ikke hvorfor alle bryr seg om meg, Jeg er jo bare en vanlig 19-åring, sier Sarah Surland fra Søgne.

Se Surlands Youtube-video over!

For to uker siden fortalte Fædrelandsvennen om hvordan hun hadde fått 17.000 følgere på mikrobloggtjenesten Twitter. Nå er antallet doblet. "Sisteplass" har blitt et internettfenomen. Men i mellomtiden har hun også laget seg en blogg.

PINLIG NORMAL: "Sisteplass" blogger om ting som alle andre gjør, men ikke forteller om. Dette bildet la hun ut med teksten: "Føler meg ikke som Jessica Alba, hvis du skjønner..." Foto: Privat

Sisteplass.blogg.no var lørdag den desidert mest leste bloggen i Norge med 110.000 unike lesere. Det er over 20.000 foran den kjente bloggen "Fotballfrue". Facebook-siden til bloggen har fått 36.000 "likes".

Fremstiller seg stygg

I tilfeller hvor de fleste såkalte rosabloggerne forsøker å skjule kvisene sine, tar Sarah Surland bilde av at hun popper dem. Hun sliter med å svare på hvorfor bildene hennes har blitt så populære.

– Jeg er ikke redd for å drite meg ut eller legge ut stygge bilder av meg selv. Andre fremstiller seg bedre, men jeg prøver å fremstille meg som stygg, forklarer hun.19-åringen går tredje klasse på medier og kommunikasjon, men vil ikke fortsette utdannelsen innen det feltet. For to uker siden sa hun til Fædrelandsvennen at hun vurderte å starte en blogg for å tjene litt penger på det hun gjør.

– Men jeg har ikke tjent ei krone. Det er ikke økonomisk vinning i det hele tatt, jeg bare driter meg ut, ler Søgne-jenta.

Youtube-suksess

Sarah oppnådde umiddelbart knallsuksess på både blogg, Twitter og Facebook. Men det var ikke nok. Torsdag kom hennes første video.

På tre dager har den fått 124.000 visninger. Den viser Sarah som barberer leggene, sitter på do og gjør andre pinlige ting.

– Det er typisk meg å synge og danse. Jeg liker å etterlikne. Det vil komme flere videoer, men det blir vanskelig å lage dem gode, sier hun.

BLOGGDRONNING: På bare ei uke har Sarah Surland fra Søgne blitt Norges mest leste blogger. Lørdag leste 110.000 personer bloggen hennes. Foto: Dan Aksel Jacobsen
POPULÆR: Med å legge ut pinlige bilder av hverdagslige gjøremål ble Sarah (19) landets mest leste blogger. Foto: Dan Aksel Jacobsen

– Kult

Bloggeren Belinda Jakobsen fra Lyngdal, kjent fra P3-dokumentaren "Frøken Strøken", har blitt fast leser av "Sisteplass".

– Det er kjempegøy at noen tar seg så lite høytidelig og viser hvordan verden virkelig er. Bloggverden er veldig overfladisk, men ho viser ubarbert armhule, kviser og mageflesk. Det er kult, sier Jakobsen.

Sarah, som kjenner godt til Jakobsen, synes det er tøft at bloggeren fra Lyngdal bryr seg om det hun selv holder på med.

– Det var sykt fet. Jeg leser bloggen hennes fast. Dette er veldig rart, jeg skjønner ikke hvorfor hun bryr seg om meg, sier 19-åringen.

Mamma filtrerer

Marianne Surland, mor til Sarah, deltar også i flere av stuntene til dattera.

– Dette hadde jeg ikke sett for meg da jeg kom busende inn på rommet hennes og hun tok bilde av meg første gangen. Men jeg gleder meg på hennes vegne, sier hun.

Mor synes det er gøy med så mye oppmerksomhet, men synes det har går litt fort i svingene.

"Kjærestebildet jeg aldri får..." Foto: Privat

– Jeg googler navnet hennes ofte, og hver gang kommer det opp noe nytt. Som mor må jeg jo følge med på hva som skrives om dattera mi, forteller Marianne.

Ekstrem oppmerksomhet

Sarah har blant annet lagt ut flere bilder av henne selv som sitter på do.

– Jeg synes ikke det er flaut. Alle mennesker sitter på do. Man ser ti centimeter av låret til Sarah. På stranda ville man sett hele. Såpass må folk tåle, sier Marianne.

Hun er glad dattera er fornuftig og setter egne grenser.– I dag (søndag, red.anm.) var vi på photoshoot i Oslo. Da sa hun nei selv hvis det var noe som var over streken. Men det begynner å bli vilt når hele huset vårt er brettet ut i en youtube-video, ler mor Marianne, og legger til at de får henvendelser fra de store riksmediene på løpende bånd.

– Dagbladet ringte før i dag. VG Helg har også tatt kontakt, og på tirsdag skal Sarah på "Ettermiddagen" på TV2, forteller hun.