Takket: Sigrun Vasby takket både Birthe Einen i gallakomitéen og prisutdeler Alfred Solgaard (bak) for prisen. Foto: Espen Sand
Presterte: Et av landets største fotballtalenter fikk prisen for årets prestasjon. Amund Wichne står i mål for både MK og landslaget (G16). Foto: Espen Sand
Ungdomsgallaen i Mandal 2013 Foto: Espen Sand
Arrangør: Denne trioen sto i spissen for arrangementet i Buen. F.v: Birthe Einen, Jens Homestad og Sondre Haugdal. Foto: Espen Sand
Navneliste: Bjørnar Støle (t.v) og Daniel Støle skulle holde orden på ungdomsgallaens120 gjester. Foto: Espen Sand
Ungdomsgallaen i Mandal 2013 Foto: Espen Sand
Underholdning: Eirik Reithaug, Adrian Papp og Signe Hoff sto for underholdningen mellom måltidene. Foto: Espen Sand
Årets organisasjon: Mandal Guttekorps fikk æren av å kunne kalle seg årets organisasjon. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Denne prisen betyr veldig, veldig mye for meg, forteller Sigrun Vasby.

Hun er omtrent på gråten. Den tidligere lederen for Mandal Barne- og ungdomsråd (BU), og nå aktiv i AUF, mottok prisen som årets ungdomsildsjel i Mandal. Det var en pris som betydde spesielt mye for nettopp Vasby. Mens hun var leder for BU måtte hun fronte flere tøffe saker i media. Den tøffeste saken var da sto steilt på at religion ikke var skolens ansvar.

Venner og familie reagerte

— Det var en vanskelig tid, hvor jeg fikk enormt mange negative henvendelser. Spesielt da vi nektet å gå i skolegudstjenesten. Da fikk jeg negative henvendelser både fra venner og familie. Jeg mener fremdeles at religion ikke har noe i skolen å gjøre, sier Vasby.

Hun mener hun er en av få som våger å stikke hodet fram i Mandal.

— Det er få i Mandal som våger å stå for meningene sine. Jeg ønsker å bruke ytringsfriheten min, så får jeg heller stå oppreist når det stormer, smiler Vasby.

Prisen mottok hun av Alfred Solgaard, leder for Buen Kulturhus. Han mente definitivt at prisen gikk til riktig person.

Ærespris

— Denne prisen var selve æresprisen, og den var fullt fortjent. Hun har tatt de upopulære avgjørelsene, og er et forbilde for mange. Hun er alltid blid og smilende, mente Solgaard.

Vasby fikk utdelt sin pris under historiens første Ungdomsgalla i Mandal. Bakgrunnen er at ungdommen selv ønsker å sette pris på de som har bidratt ekstra innen kultur, sport, politikk, musikk eller på andre områder. Gallaens komité fikk samlet inn hele 100.000 kroner til arrangementet gjennom lokale sponsorer. Dermed ble det underholdning, musikk, mat og utdeling av tre priser.

Prisen for årets prestasjon gikk til MK og G16-landslagets målvakt Amund Wichne.

— Denne prisen skal gå til en person som har beriket Mandal som by, sa prisutdeler Sissel Seljom, banksjef i Sparebanken Pluss.

Wichne var svært glad for prisen, uten at han hadde forberedt noen spesiell takketale.

— Nå skal jeg jo egentlig si takk, og jeg har egentlig ikke så mye å si, så tusen takk, sa MKs keepertalent.

- Fortjener å bli satt pris på

Den siste prisen gikk til Mandal Guttekorps for årets organisasjon.

Hele 100 ungdommer ble spesielt invitert til byens første Ungdomsgalla. De inviterte var tillitsvalgte elever på skolene og ungdommer fra de forskjellige organisasjonene i Mandal.

— Vi synes ungdommen i Mandal som gjør en stor dugnadsjobb i de forskjellige organisasjonene fortjener å bli satt pris på. Vi ønsker at dette skal bli en årlig galla, forteller Birthe Einen, Jens Homestad (BU) og Sondre Haugdal, nestleder i gallakomiteen.