Det røyk til tider kraftig fra det utbrente huset. Foto: Hans Jacob Brekke
ima-1.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
ima-2.jpg Foto: Hans Jacob Brekke

KRISTIANSAND: Dermed måtte brannvesenet rykke ut til stedet mandag ettermiddag for å bedrive etterslukking.

— Etterforskerne var ute for å undersøke ruinene og i forbindelse med det blusset brannen opp igjen. Det blir sikkert ikke siste gangen vi er der ute for å etterslukke, sier fungerende brannmester Erik Johannessen.

Ligger tettpakket

Da fvn.no var på stedet mandag, sto røykskyene opp fra kjelleren.

— Hvordan kan det fortsatt brenne med så mye snø som har kommet i helgen?

— Når man har en storbrann som dette, der et hus er fullstendig nedbrent så er det vanlig. Huset har jo falt sammen, og materialet ligger veldig tettpakket. Når man så fjerner litt på ting, slipper man samtidig til luft og ulmer kan blusse opp igjen, forklarer Johannessen.

Motorsag

Til tross for at brannvesenet pøste på med vann, lot ikke den ulmendende brannen seg slukke. Til slutt måtte de finne frem motorsag, for å sage seg gjennom materialene og ned til røykkilden.

Johannessen understreker likevel at dette er helt udramatisk.

— Det er jo ikke noe mer som kan brenne ned der, og det er heller ikke fare for noe annet i område. Men vi må jo slukke det slik at etterforskerne kan gjøre jobben sin, sier han.

Brannvesenet fikk først melding om brannen fredag kveld. Da de kom til stedet var ikke huset til å redde, og de konsentrerte seg derfor om å forhindre at flammene skulle spre seg til nærliggende hus.

Det var to personer hjemme da brannen brøt ut, men begge kom seg uskadet ut av huset.

Huseier Otto Vårdal (37) har bodd i huset siden han var ni år gammel, og mistet nesten alt han eide i brannen.