Suksess: Kokkenes Mesterlaug på Sørlandet holder åtte matkurs under Skalldyrfestivalen. Frem til nå har alle kurs vært fullbooket. Foto: Espen Sand
Rekepilling: Flere slet med rekepillingen, men Martin og Sander så ut til å klare testen. Foto: Espen Sand
Fiskekart: Thea var ikke i tvil når hun ble spurt hvor laksen befant seg på oversikten. Josefine Wathne Grimestad (bak) er ikke helt overbevist. Foto: Espen Sand
Kunnskaper: Turid Kalleberg i Kokkenes Mesterlaug gikk gjennom ingrediensene som barna kunne smake på. Foto: Espen Sand
Utstyr: Alle fikk på seg skikkelig kokkeutstyr før kurset. Her er det Elin Tinnen Omestad (10) sin tur. Foto: Espen Sand
Barnas kokkeskole under Skalldyrfestivalen 2013 Foto: Espen Sand
Litt skeptisk: Josefine Wathne Grimestad var litt skeptisk til blåskjellene, men Trond Kristiansen gjorde sitt til å overtale. Til venstre står Per Kristian Aastveit fra Kokkenes Mesterlaug. Foto: Espen Sand
Artig: Mat kan også være moro. Det mener Jelena Wathne Grimestad mens hun fisker opp en ertepeis. Foto: Espen Sand
Wok: Per Kristian Aastveit deler ut woken til barna på kurset. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Æsj, den der grønne smakte vondt!

June Karin Gjerdahl Hansen (9) snakker om asparges. Laksen derimot, får gode skussmål.

— Den var den aller beste, smiler June, en av 25 barn mellom 6-12 år som deltok på Barnas Kokkeskole under Skalldyrfestivalen.

Kokkenes Mesterlaug på Sørlandet har de siste årene holdt matkurs for barn og unge under festivalen. Årlig blir den utvidet.

— Denne gangen har vi åtte kurs, hvor vi tar imot 25 barn hver gang. Vi har doblet kapasiteten i år. Det har gått strålende så langt og vi har full liste hver gang, smiler Tom Atle Steffensen i mesterlauget. Det betyr at hele 200 barn har muligheten til å lære mer om mat under festivaldagene.

Steffensen holder seg unna maten i år. Aller mest krefter bruker han på å jage bort foreldrene.

— Jeg har ansvar for å jage bort foreldre og holde orden på bookingen. Det er viktig at barna som kommer her får bestemme selv - for en gang skyld, smiler Steffensen.

Kokkeskolen har en krystallklar målsetting.

— Barna trenger ikke spise det de får servert, men de skal smake på absolutt alt. De fleste er nysgjerrige på nye smaker, men du finner også de som er skeptiske, understreker han.