MANDAL: — Æsj, den der grønne smakte vondt!
June Karin Gjerdahl Hansen (9) snakker om asparges. Laksen derimot, får gode skussmål.
— Den var den aller beste, smiler June, en av 25 barn mellom 6-12 år som deltok på Barnas Kokkeskole under Skalldyrfestivalen.
Kokkenes Mesterlaug på Sørlandet har de siste årene holdt matkurs for barn og unge under festivalen. Årlig blir den utvidet.
— Denne gangen har vi åtte kurs, hvor vi tar imot 25 barn hver gang. Vi har doblet kapasiteten i år. Det har gått strålende så langt og vi har full liste hver gang, smiler Tom Atle Steffensen i mesterlauget. Det betyr at hele 200 barn har muligheten til å lære mer om mat under festivaldagene.
Steffensen holder seg unna maten i år. Aller mest krefter bruker han på å jage bort foreldrene.
— Jeg har ansvar for å jage bort foreldre og holde orden på bookingen. Det er viktig at barna som kommer her får bestemme selv - for en gang skyld, smiler Steffensen.
Kokkeskolen har en krystallklar målsetting.
— Barna trenger ikke spise det de får servert, men de skal smake på absolutt alt. De fleste er nysgjerrige på nye smaker, men du finner også de som er skeptiske, understreker han.