Rugland imponerte stort i NFL-debuten

New York (NTB): Håvard Rugland kunne knapt fått en bedre start for Detroit Lions i NFL. Nordmannen innfridde i 26-17-seieren over New York Jets fredag.

28-åringen startet oppgjøret på benken, men ble øyeblikkelig en publikumsfavoritt da han fikk sjansen i annen omgang. Rugland fikk sparke «field goals» to ganger, og begge satt mellom stengene til tre poeng for Detroit.

— Det var en lettelse å treffe på det første forsøket. 49 yards var kanskje ikke drømmeavstanden, men selv om ballbanen ble litt lavere enn jeg hadde planlagt, gikk den gjennom med god margin. Det gjorde veldig godt. Jeg ble så glad at jeg helt glemte at jeg skulle ta et nytt kickoff like etterpå, sa Rugland til Aftenbladet.

Han ble omfavnet av glade lagkamerater etter å ha satt sine første poeng i en NFL-kamp foran 65.000 hjemmesupportere. Jubelen ble ikke mindre da han satte et høyt spark i sluttminuttene og sikret seieren.

Etter kampen var «Kickalicious», som Rugland kalles i USA, mannen alle snakket om. Han fikk godt med ros av Detroit Lions-trener Jim Schwartz.

— Håvard Rugland har potensial til å bli en kvalitetsspiller i NFL. Han har forbedret seg mye. Du må være godt forberedt for å sette field goals fra 50 yards. Spesielt nummer to var imponerende. Den traff han veldig bra, sa Schwartz ifølge Aftenbladet. (©NTB)