MANDAL:

Det er omtrent 20 prosent mer enn åpningen i fjor.

Dette er veldig positivt. Nå har vi troen på at det kan bli ny festivalrekord sammenlagt, sier styremedlem i festivalkomiteen Sveinung Valand.

Ifølge han var det største trykket av mennesker under selve åpningen, og før konserten med MGP-Junior artistene like etter åpningen rundt klokken 18.00 torsdag.

– I år har folk kommet mye tidligere enn før. Det var stor pågang allerede i firetiden, noe som har ført til at vi har unngått kaos, opplyser Valand.

Skalldyrfestivalen ble åpnet med både sang og ordførerakrobatikk på en fullstappet Gierts Karis Plass i Mandal.

– Nå er det 26 år siden jeg tenkte tanken om at Mandal trengte en festival. Uten støtten fra venner og samarbeidspartnere hadde aldri festivalen vært det den er i dag, sa Skalldyrfestivalens egen far, Kristian Gahre til publikum før han klippet åpningssnora.

LAGER SHOW: Marnardals ordfører Helge Sandaker viser fram sine akrobatiske kunster for forsamlingen. Foto: Martine Haugland

Mange folk hadde samlet seg foran scenen på Gierts Karis Plass for å få med seg begivenheten. Gründer Gahre med venner arrangerte Skalldyrfestivalen for første gang i 1988. Byens ordfører Tore Askildsen (KrF) overrakte blomster til Gahre som takk for hans innsats.– Skalldyrfestivalen har gått fra å vare i fire timer første gang den ble arrangert til nå å vare i fire hele dager. Festivalen er veldig viktig for byen, og byr på en unik atmosfære og livsglede, sa Askildsen.

På scenen ble det fremført både dikt og sang om festivalen som trekker titusener av mennesker til Mandal hvert år.

Fire av Lindesnesregionens ordførere var til stede under åpningen. Marnardals ordfører Helge Sandaker uttrykte sin glede over festivalen ved å gå på hendene over scenen. Det slo an blant publikum.