STOR TOMT: Tomten er på 97 mål og utgjør to tredeler av øya. Foto: DNB
UTSIKT: Fra huset har du god utsikt over Lyngørsundet. Foto: DNB

TVEDESTRAND: I Lyngør legges nå en strandeiendom av de sjeldne ut for salg. Det renoverte skipperhuset fra 1750-tallet som ligger rett i vannkanten, har en ubebygd tomt på 97 mål. Det utgjør to tredeler av hele øya.

— For å være helt ærlig trodde jeg ikke at det fantes slike eiendommer før jeg kom over denne. Dette er en sjanse man bare får en gang i livet. De fleste er glad om de får et hus i strandkanten i Lyngør med en brygge, men her får du altså kjøpt en tredjedel av hele øya, sier ansvarlig DNB-megler Peder Steen til Fædrelandsvennen.

Ifølge Tvedestrandsposten har eiendommen en takst på litt over 32 millioner, men prisantydningen er satt til 34 millioner kroner.

Historisk hus

Skipperhuset fra 1750 er den bygningen som ble mest skadet under Slaget i Lyngør i 1812. Dersom noen er villig til å betale 34 millioner for den historiske strandperlen i Lyngør, vil det bli den dyreste eiendommene som noen gang er solgt på Sørlandet.

Ifølge lokalavisen innehas rekorden av Karl Johan Sunde, som betalte 34 millioner kroner for Ola Mæhles hytte i Blindleia i 2004. Like bak følger prakteiendommen Fugløya i Tvedestrand for litt under 28 millioner kroner. I fjor ble den dyreste eiendommen på Sørlandet solgt for 22 millioner kroner, og lå på Ågerøya i Lillesand.

- Helt unikt

Det er Anders Marcussen som nå selger familieiendommen, som på folkemunne går under navnet "Doktorhuset". Til tross for at dette er en helårsbolig, og at det er boplikt i Lyngør, mener Steen at prisen er oppnåelig, men innrømmer at han er spent på responsen fra markedet.

— Dette er en dyr eiendom, men jeg finner ingen referansepunkter som skulle tilsi hva denne eiendommen er verd. Så får vi se hvordan markedet responderer, sier eiendomsmegleren til Fædrelandsvennen.