BYKLE: Det er Nordli hyttefelt som er utsatt for innbrudd, ikke Ørnefjell, som fvn.no tidligere skrev.

En patrulje fra lensmannskontoret har fredag ettermiddag vært stedet for å undersøke saken. Til nå ser det ut til at 15 hytter er rammet.

— På de fleste hyttene er det enten dør eller vindu som er brutt opp eller knust. Vi har vært inne og kikket, men det ser ikke ut som de har tatt noe særlig. Skadeverk ellers er ikke gjort. Det ser egentlig ganske ryddig ut. Noen har sagt at det ikke er noe som er borte, sier politibetjent Rolf-Erik Homme ved Valle og Bykle lensmannskontor til fvn.no.

Dermed er det foreløpig et lite mysterium hva gjerningspersonene har hatt i tankene.

— Det er ikke så godt å si hva de har vært ute etter, sier Homme, som foreløpig ikke har noen teori om dette.

Politiet skal utover helgen jobbe med å ta imot anmeldelser og kartlegge hvem som eier hyttene, før etterforskningen starter for alvor til uken.

— Neste uke håper vi vi får inn tips. Det var ei som hadde vært på hytta hele uken, som ikke hadde sett noen ting, sier Homme.

Han legger til at innbruddene muligens kan settes i sammenheng med innbrudd på to hytter i Badstogdalen hyttefelt natt til tirsdag. Fra den ene hytta ble det stjålet en flatskjerm, en iPod og et videokamera. På den andre hytta ble alarmen utløst, og ingenting er stjålet.

— Det kan kanskje ha noen forbindelse, men jeg er ikke sikker, sier Rolf-Erik Homme.