LANGRENNBEITOSTØLEN— Jeg er ikke toppform - og har mer å gå på. Jeg forventer en formheving i ukene som kommer, advarer Oddersjaa-løperen etter sin beste langrennsåpning.Med 4. plass lørdag og 7. plass i går kopierte 34-åringen 2004-åpningen. Men for tre år siden stilte kun norske løpere til start. TRIVES på BEITO.

I fjor ble Geir Ludvig Ouren nummer tre og seks, men da var avstanden opp til de to vinnerne større enn i år. - Jeg trives på Beitostølen. Årsaken ligger nok mye i at jeg klarer å gå ordentlig på ski, og ikke ødelegger løpene i starten med å åpne for hardt, sier han. I går kveld fikk han klarsignal til verdenscupåpningen på samme sted. Kommende lørdags 15 km i fristil blir også lagt til grunn for om han får gå i Kuusamo om to uker. Den norske herrekvoten er på sju løpere på 15 km i Finland 2. desember. - Geir Ludvig må overbevise på ny for å kvalifisere seg til Kuusamo, sier sportssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad. Selv planlegger Ouren å gå verdenscup helt fram til Tour de Ski begynner i romjula. Høye mål.

— Jeg er offensiv og har ikke kalkulert med noen nasjonale renn før jul. Jeg satser på å gå verdenscup både i Kuusamo og Rybinsk 15. desember. Davos helgen før har jeg ikke lyst til å gå på grunn av høyden, sier en av de få norske herreløperne som behersker begge stilarter. - Geir Ludvig må være offensiv. Han viste nå at han har noe å gjøre i verdenscupen, men samtidig er det ikke bare å bestille plass på det laget. Det er ikke krise om han ikke får gå i Kuusamo, sier trener Arild Jørgensen, som mener eleven er «usedvanlig godt forberedt i år». For ett år siden sloknet Ouren helt etter en god sesongåpning. I verdenscupåpningen i Gällivare endte 34-åringen helt nede på 55. plass - hans nest svakeste plassering i verdenscupen. Han fulgte opp med 49. plass helgen etter. ANGRER ikke på VRAKING.

Først i februar i år fant man årsaken til motgangen, et twar-lignende virus.Nå er Geir Ludvig Ouren frisk. Utfordringen blir å unngå sykdom.- Jeg skal sørge for overskudd, spise sunt og drikke mye vann. I tillegg skal jeg være nøye med håndhygiene og skifte raskt til tørt tøy etter hver trening, forteller han. Åge Skinstad sier det var «fint» å se Geir Ludvig frisk og tilbake i toppen igjen. Han er ikke overrasket over sørlendingens innsats.- Jeg hadde håpet at han skulle gjøre det bra, hevder sportssjefen.- Angrer dere på at dere vraket ham fra landslaget i vår?- Vi angrer ikke på noe. Men for meg spiller det ingen rolle om du er på eller utenfor landslaget - så lenge du går fort nok, sier Skinstad. Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25