MANDAL SENTRUM— Ja, presset øker på. Valgresultatet gjør det ikke akkurat lettere, sier Møll.Han dro i går morges på en lenge planlagt reise i tre dager, og skal bruke tiden fram til torsdag kveld til å tenke på saken. Da er det gruppemøte i partiet og Møll må ha bestemt seg.Møll sto opprinnelig ikke på listetoppen, det gjorde Jan Thorsen. Men han måtte trekke seg av familiære grunner. Dermed ble en ytterst motvillig Møll plassert på toppen. - Jeg vet det er en svært krevende posisjon der man må stå på døgnet rundt i full offentlighet. Jeg vet ikke om jeg er klar for noe slikt, sier han.Samtidig er han i en ny jobb som leder av avfallsselskapet Maren, en jobb han trives veldig godt i. Dessuten ble han enkemann etter at kona døde av sykdom for få år siden. Dette er blant annet årsaken til at han opplever sin egen livssituasjon som spesiell og som ikke uten videre lar seg kombinere med ordførervervet.- Så jeg vet ikke hva det blir til. Men valgresultatet har gjort at flere mener jeg må påta meg vervet, sier han. Til og med sittende ordfører Åse Lill Kimestad sier hun har snakket med Møll om saken. - Jeg sa at han må ta konsekvensen av valgresultatet, sier Kimestad. VANSKELIG SITUASJON.

Formann i Mandal Frp, Kåre Glomsaker, er også blant dem som sterkt ber Møll ta ordførerjobben. - Det er vanskelig for oss at Alf Gottfred sliter med hva han skal gjøre. Samtidig har vi gjort det beste valget noensinne i Mandal og det er naturlig at vi påtar oss lederoppgavene slik velgerne har pålagt oss, sier Glomsaker.Han håper Møll får seg noen gode dager på reisefot og likevel får lyst til å bli ordfører. - Underets tid er ikke over, smiler Glomsaker.Men han innser at det ikke nytter å ha en person som ikke brenner for vervet. - Mandal fortjener selvsagt skikkelig engasjement av en ordfører, sier Glomsaker som torsdag kveld vet hva det blir det.Spørsmålet er også om Frps sentralstyret vil gripe inn og kreve at Møll tar jobben. Derfra var det ingen som tok seg tid til å snakke med oss i går. KRF VENTER.

Mens Møll sitter og grubler, venter KrF på et utspill. - Vi har ikke snakket med Frp ennå, men vi regner jo å høre noe i løpet av uka, sier Håkon Sødal i KrFs forhandlingsutvalg.Hvorvidt KrF får ordføreren dersom Møll sier nei, kan Sødal ikke si noe om. - Men vi har en flott kandidat i alle fall, slår han fast.Tekst: Jarle R. Martinsen jarle.martinsen@fvn.no - 38 27 17 45