VALLE: Ekskona hadde ikke lenge etter bruddet med mannen, fått ny kjæreste. Det hadde mannen store problemer med å akseptere.

En kveld i desember i fjor kom det tidligere ekteparets felles sønn til faren. Sønnen var beruset. Det oppstod en kraftig diskusjon mellom far og sønn om mannens ekskone. Sønnen tok opp mobiltelefonen for å " ta opp på bånd" deler av diskusjonen.

Mannen sa i denne samtalen noe i retning av "Jeg skal drepe henne" . Senere på kvelden sa mannen at han ikke mente alvor med det han hadde sagt.

Neste dag fortalte sønnen til faren at han hadde tatt opp deler av diskusjonen. Denne ga han til politiet.

Deretter fikk mannen besøksforbud mot ekskona, samt at hun fikk utdelt voldsalarm.

Mannen har nektet straffeskyld, og har sagt at han overhodet ikke mente alvor med utsagnet. Han har forklart at utsagnet må sees i sammenheng med at han var svært fortvilet over bruddet med ekskona.

Sønnen har imidlertid forklart at han var redd for hva faren kunne finne på å gjøre med mora hans.

Kristiansand tingrett mente at mannens unnskyldning for det han hadde sagt, ikke er grunn nok til at han ikke skal straffes for det.

Mannen ble dermed dømt til ubetinget fengsel i 21 dager, samt en bot på 10.000 kroner. Han må også betale 2000 kroner i saksomkostninger. Straffen omfatter også et tilfelle av promillekjøring.