KRISTIANSAND: På den private nettsiden kan folk stemme over selskapene de mener er mest innpåslitne og som de oftest blir oppringt av. At et nummer fra Norsk Telekompetanse ligger på andreplass på "terrorlisten", bekymrer ikke styreformann Haakon Lunde.

— Det er en privatperson som driver siden. Så for meg blir dette veldig useriøst, sier han til fvn.no.

Selskapet har 400 ansatte fordelt på fire kontorer på Agder, med hovedkontor i Kristiansand. De har cirka 10-15 oppdragsgivere, både regionale og nasjonale.

Lunde mener selskapet blir hengt ut fordi de ikke ringer med skjult nummer, og at de bruker samme nummer til flere oppdrag.

— Andre selskaper får pepper for å ikke vise nummeret de ringer fra. Vi viser nummeret, men blir hengt ut for det. Diskusjonen bør heller dreie seg om de som ringer med skjult nummer, sier han.

- Selskapene har godtatt det

Det er Bjarte Aune Olsen som driver nettsiden telefonterror.no. Han ville lage et oppslagsverk for folk som har reservert seg mot telefonselgere i Brønnøysundsregisteret, men likevel blir oppringt av selgere. Dermed kan folk se hvilke nummer de ikke bør svare når telefonen ringer.

Aune Olsen mener nettsiden har blitt godt mottatt av brukerne, men noen selskaper har vært skeptiske til å ligge på listen.

— Et par selskaper har kontaktet meg og spurt om hvorfor deres telefonnummer ligger på siden. Når jeg forklarer dem at denne siden bare gjør at de sparer tid, ved å slippe å snakke med personer som er totalt uinteressert i produktet deres, har de godtatt det, forteller han til VG Nett.

Skeptiske til betegnelsen "terrorister"

Post- og teletilsynet er derimot ikke like glade for "terrorlisten".

— Vi er forsåvidt positive til alle tiltak som kan få bukt med plagsomme telefonselgere, men vi er litt skeptiske på oppsettet til denne siden og hvordan det legges frem, sier Anne Marie Storli, informasjonsjef i Post- og teletilsynet, til VG Nett.

Storli sikter til at telefonselskapene er listet opp og betegnet som "telefonterrorister". Bjarte Aune Olsen er nå i ferd med å bytte ut begrepet med "telefonselgerlisten".

HVA MENER DU om telefonselger-"terrorlisten"? Skriv inn din mening her!