Foto: IRENE SVOZILIK

KRISTIANSAND: — Jeg er så lei av at de tar alt jeg har, sier Tove Kristensen, som ikke ønsker å bli tatt bilde av, til fvn.no. Hun har merket alle gjenstandene sine med " tilhører... og sett meg tibake" uten at det ser ut til å hjelpe.

I åresvis har hun dekorert trappen som leder til inngangen på rekkehuset sitt på Lund med sommerlige gjenstander for hyggens skyld. Det har ført til at flere av gjenstandene hennes regelrett har blitt stjålet hvert eneste år.

Kristensen stilte seg først uforstående til hvem det var som kunne ha interesse av å stjele pynten hennes.

Les også: Stjal hagepynt til egne fester

Et år forsvant en hel andefamilie som Kristensen hadde fått fra sin tante fra Amerika. Endene var fylt med armeringsjern og var ifølge Kristensen, tunge som bly. Hun måtte selv streve for å få satt dem på plass på trappetrinnene.

Likevel forsvant de en etter en. Først andungene. Så andemor.

Limte fast pynten

— Jeg vil jo gjøre det koselig, sier Kristensen, som etter gode råd fra arbeidskolleger bestemte seg for å lime fast gjenstandene med silikon.

I år pyntet hun opp med sopp og marihøner i røde farger. Gjenstandene ble spesialhentet fra Arendal,og var ikke lette å få tak i. Alle ble festet med silikon.

Som sagt så gjort. Det hindret ikke de to husmødrene på femti fra å forsøke å rive dem med seg.

Slo til foran øynene på naboer Like rundt klokken 23 onsdag kveld mens det fortsatt var lyst og mens flere av naboene så på stoppet de to mer enn frimodige damene opp med bilen på åpen gate like utenfor rekkehuset.

PÅ ÅPEN GATE: _Damene forsynte seg på åpen gate og foran øynene på

flere av naboene._

Kristensen selv satt inne i stuen da damene begynte å romstere på utsiden. Der gikk en av damene i gang med å banne og steike og rive og røske i gjenstandene til betongen gikk i stykker.En av Toves naboer, som helst vil være anonym, reagerte umiddelbart på det hun så. Hun løp bort til damene og lurte på hva i allverden de holdt på med.

— Vi har fått lov til å låne de, svarte den ene damen da, før de la kortene på bordet og den ene la på firsprang fra stedet.

Kristensens nabo reagerte lynraskt og krevde å få nøkkelen til bilen av den gjenværende damen. Den tviholdt hun på til politiet kom og pågrep damen.

Innrømmet røvertokten

De to damene, som begge er rundt femtiårene har begge innrømmet forholdet og fått en bot hver. Kristensen vet ikke om damene står bak de tidligere tyveriene fra trappen hennes.

— Det er helt på trynet. To voksne damer som reiser rundt i en bil og røsker med seg gjenstander, sier Kristensen og rister på hodet. Hun lurer også på om flere kan stå bak tyveriet.

Da damene ble tatt på fersk gjerning skal hun ha spurt Kristensen og naboen om å ta en telefonsamtale til samboeren til venninna. Hun skal da ha uttalt at "Nå er jeg altså tatt. Og nå har hun stukket av, og nå står jeg her alene" forteller Kristensen og legger til at bilen deres var full av blomsterpotter og hagemøbler.

Gir seg ikke

Nå har hun pynten trygt plassert på innsiden av huset, men hun har allerede planer om å få dem ut så snart som bare mulig.

— Ja, jeg må bare skaffe silikon igjen, sier Kristensen, som nå håper det blir en slutt på røvertokten.

— Folk burde slutte. Dette er et bevis på at man blir sett og tatt, sier hun ettertrykkelig og håper at folk nå vil la pynten hennes være i fred.

_Har du sett denne andefamilien? undrer Kristensen. Forsvant fra

hjemmet sitt på Lund mystisk vis._