KRISTIANSAND: Historien begynte på ettermiddagen på Hånes i Kristiansand. Da fikk politiet melding om at en bil slepte en annen, og at sjåførene øyensynlig hadde store problemer både med å kjøre, og å finne veien ut fra Hånes.

En politipatrulje dro ut, og fant at slepingen var avsluttet, og bilene kjørte hver for seg. En uniformert politimann steg så ut av den uniformerte politietbilen, og gav tegn til sjåføren om å stanse.

Sjåføren, en 26 år gammel mann fra Kristiansand, tok absolutt ingen hensyn til lovens løftede arm, trådte gasspedalen i bånn og raste av gårde fra Hånes i retning Kristiansand. Politiet tok umiddelbart opp jakten, i relativt høy hastighet for å prøve å ta igjen 26-åringen.

Da politiet kom til Rona-krysset mot Høvåg, stod oppskjørtede vitner ved veien og alle pekte mot Høvåg. De hadde åpenbart sett villmannskjøreren og forstod raskt at politiet var på jakt etter ham.

Biljakt

Politiet så imidlertid aldri sjåføren på veien mot Høvåg, men holdt så høy hastighet at folk ringte operasjonssentralen til Agder politidistrikt og klagde på biljakten. Da gav patruljen umiddelbart opp å forsøke å ta igjen bilen.

26-åringen fortsatte i vanvittig fart utover Høvågveien, og flere vitner har meldt seg for politiet og fortalt hva de har sett. Blant annet var 26-åringen bare centimetre unna å frontkollidere med en møtende bil.

Politiet lette en stund etter ham, men måtte gi opp.

Imidlertid hadde tjenestemennene sett ansiktet til mannen i det han stakk fra Hånes. Og det var et kjent ansikt. Han er dømt for en rekke forbrytelser, narkotika, tyveri, trafikk og vold. Senest dagen før hadde han blitt tatt for å kjøre i fylla, uten førerkort.

Pågrepet

Mandag ble imidlertid bilen til 26-åringen observert ved Rica hotell ved Travparken. Politiet gikk til aksjon, og fikk pågrepet villmannen, som satte seg ganske kraftig til motverge. Men tatt ble han.

Derfor ble han innbrakt, og ble fraktet til Åna fengsel i Rogaland for blant annet å avsone en rekke uoppgjorte dommer.

Men villmannen gav ikke opp, selv da han var kommet i fengsel. Han klarte å overbevise fengselsledelsen om at han trengte legehjelp, og ble fraktet til Rogaland sykehus torsdag kveld.

Rømte

Der så han sitt snitt til å stikke av, og forsvant samtidig med at en bil ble meldt stjålet på parkeringsplassen utenfor sykehuset. Dette skjedde ved 18-tiden.

— Det betyr at mannen for øyeblikket er på rømmen, og etterlyst i hele Rogaland og på Agder, sier politibetjent Trond Sørensen ved Lillesand lensmannskontor til fvn.no.