KRISTIANSAND: – Det kan bli veldig heftig hvis brannen får utvikle seg, sa alarmsentraloperatør Terje Rømyr ved Arendal Brannvesen til Fædrelandsvennen klokken 20.30 søndag kveld.

Da hadde brannvesenet i Arendal nettopp fått melding om den fjerde krattbrannen på en kveld. Brannen som startet i lysløpa ved Bydalsveien på Hellemyr utenfor Kristiansand kunne utviklet seg til noe stort. Området har bratte sider hvor flammene lett kunne spredt seg. Brannvesenet klarte ikke å kjøre inn til området, og måtte derfor bære vannslangene nesten én kilometer. Men iherdig innsats fra brannfolkene gjorde at krattbrannen raskt ble slukket. Vannet, som ble brukt til å slukkebrannen, ble tappet fra en lite vann i nærheten.

Overfor Fædrelandsvennen opplyser politiet at de foreløpig ikke har noen mistenkte, men at stedet blir mye brukt av barn og unge.

En mann fra Tinnheia, som Fædrelandsvennen har vært i kontakt, fortalte at det var stor røykutvikling i området.

Også på Odderhei terrasse og ved Haugevatnet på Erkleiv måtte brannvesenet rykke ut da det ble meldt om krattbrann i områdene. Disse brannene fikk heller ikke utviklet seg før brannfolkene kom med sine slanger.

Med iherdig innsats klarte Flekkefjord brannvesen å slukke en krattbrann, som truet flere hytter på Abelsnes.

– De nærmeste hyttene ligger ikke lenger enn 40 — 50 meter fra brannstedet, så de jobbet godt en periode, sa underbrannmester Dag Velund til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Brannvesenet fryktet at flere hytter kunne bli flammenes rov ettersom det var sterk vind i området. Brannen startet omkring 15-tiden søndag ettermiddag på Varnes, som er en liten halvøy sør på øya Abelsnes i Flekkefjord kommune. Tilgjengeligheten til brannstedet er ikke spesielt god, derfor satte brannvesenet inn en brannbåt i slukningsarbeidet.

Også i Arendal har det brutt ut krattbrann i et skogsområdet. Brannen startet ved 22-tiden søndag kveld.