KRISTIANSAND: Politikerne har bestemt seg for å gjøre noe med situasjonen for barn i fattige familier. Her er noen av forslagene:

Støtte familier direkte med penger til blant annet ferier, besøk i dyreparken, pc, turer i svømmehallen og egenandel på SFO.

Billige ferieopphold. Blant annet på Harald Vigen i Randesund, Randøya og Danmark

Utstyrslager på Søm med sportsutstyr for barn som må si nei til å være med på arrangementer siden de mangler utstyr.

Mer penger til leksehjelp i skolene.

450 barn

Ifølge kommunens bergninger er det mellom 350 og 450 fattige barn i hele Kristiansand. Bystyret har bestemt at det skal bevilges to millioner kroner til disse familiene.

— Jeg kan ikke applaudere alle tiltakene nå, men det er noen som er veldig gode, sier Jørgen Kristiansen (KrF), leder av oppvekststyret.

— Spesielt det at skolene kan få kjøpe inn sportsutstyr, slik at barna kan være med på sportsaktiviteter synes jeg er kjempebra, sier Kristiansen.

Et problem for barn i fattige familier er blant annet at de ikke kan delta på aktiviteter som skidager fordi foreldrene ikke har råd til å kjøpe ski. Nå kan det altså komme egne utstyrslager der ski kan lånes.

Mer målrettet

Det er bredt flertall for å hjelpe barna i fattige familier. Både SV og Frp støtter i hovedsak tiltakene.

— Dette er et godt og nødvendig tiltak, for disse barna har lett for å komme skjevt ut i forhold til resten av samfunnet de lever i. Dessuten er de fleste barn av første eller andre generasjons innvandrere. Det er beklagelig, men det er slik det er, sier Halvor Hulås (Frp).

Han stiller likevel spørsmålstegn ved hvor målrettet alle tiltakene er. I forslaget som etter hvert skal opp i bystyret, er det foreslått å gi penger til blant annet filmverksted på Samsen og et bedre trådløst datanettverk på biblioteket.

— Jeg ser ikke noe poeng i at vi skal gi penger til Samsen, trådløst internett og til filmverksted for å kunne hjelpe barn i fattige familier, sier Hulås som heller vil gi disse pengene til sosialkontoret og barnevernet.